Sağlıklı Bilgisayar Kullanma Şekilleri Ve Duruş Bozuklukları

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu tarafından, “Sağlıklı Bilgisayar Kullanma Şekilleri ve Duruş...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu tarafından, “Sağlıklı Bilgisayar Kullanma Şekilleri ve Duruş Bozuklukları” başlıklı seminer düzenlendi.

OMÜ Sahnesi’nde düzenlenen seminerde, Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi uzmanlarından Fizyoterapist Turgay Şahin tarafından postür bozuklukları ve sağlıklı bilgisayar kullanma şekilleri uygulamalı olarak anlatıldı. Seminere, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sağlıksız duruş metotlarını değerlendiren ve bunların nasıl düzeltileceğine dikkat çeken Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Uzmanı Fizyoterapist Turgay Şahin, “Yanlış duruş bozukluğu bayanlarda basenlerde büyüme, erkeklerde ise karın bölgesinde büyüme yani göbek olarak ortaya çıkıyor. Duruş ve oturuş biçimleri 20’li 30’lu yaşlar için pek bir şey ifade etmiyor olabilir ama yanlış duruş ve oturuşların etkileri 40’lı yaşlarda ortaya çıkmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: