Sağlıklı Cilt İçin Güneşten Korunun

Yaz aylarının gelmesiyle bronz bir cilde sahip olmak isteyenler, güneşin ultraviyole ışınlarına uzun süreli maruz...

Yaz aylarının gelmesiyle bronz bir cilde sahip olmak isteyenler, güneşin ultraviyole ışınlarına uzun süreli maruz kaldığı için güneş yanıkları, deri kanseri, derinin çabuk yaşlanması gibi sorunlarla karşılaşabilir.

Güneş ışınları; ultraviyole, görünür ışınlar ve kırmızı ötesi (infrared) ışınlardan oluşuyor. Deri kanserinin en önemli nedeni genellikle güneşten gelen ultraviole (UV) ışınlardır. UV ışınlarının yapılan araştırmalar sonucunda gençlik dönemlerinde güneş yanığı geçirenlerde melanom yani cilt kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu açıklayan uzmanlar, “Sağlıklı bronzlaşma diye bir şey yoktur. Bulutlu bir havada bile güneş koruyucu kremlerin kullanılması gerekmektedir. Özellikle açık tenli, renkli gözlü kişilerde oluşan kızarıklık cilt kanseri için büyük risk taşımaktadır” diye konuştular. Güneşten korunmak için güneş ışınlarının en yoğun olduğu 11.00 ve 15.00 saatlerinde güneşe çıkılmaması gerektiğinin önemini vurgulayan uzmanlar, “Bu saatler arasında güneşe krem sürmeden, şapka takmadan çıkılmamalıdır. Mutlaka gölge yerlerde vakit geçirip, yaza uygun açık renkte ve inci kıyafetler seçilmelidir. Güneş koruyucu kremlerin düzenli kullanılması deri kanserine yakalanma oranlarını azalttığı bilinmektedir. Güneş kremleri dışarıya çıkmadan en az 15 dakika önce kullanılmalıdır. Özellikle denize veya havuza girildikten sonra ve 2 saatte bir güneş kremi tekrar sürülmelidir. Su ile sık temas olacaksa suya dayanıklı ürünler tercih edilmelidir” dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz