Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Dünya

Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlenen ‘çatışma yönetimi’ konulu seminerde ebeveynler ile çocukları arasındaki çatışmalar...

Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlenen ‘çatışma yönetimi’ konulu seminerde ebeveynler ile çocukları arasındaki çatışmalar ve çözüm yolları ele alındı.

Gaziemir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Semt Evleri’nde ‘çatışma yönetimi’ konulu seminerler düzenleniyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde ebeveynlerle çocuklar arasında yaşanan çatışmalar ve bu çatışmaların aşılması için tarafların sergilemesi ve sergilememesi gereken davranışlar ele alınıyor.

Katılımcıların günlük yaşantılarında şahit oldukları olaylardan örneklerle renklendirdiği eğitim toplantısında çatışmanın önüne geçilmemesi için, ailelerin çocuklarını yargılamaması, etiketlememesi, çocuklar arasında ayrım yapılmaması, onların taleplerinin dikkate alınması ve çocuklarla sağlıklı iletişim kurulması gerektiğinin üzerinde duruluyor. İlk gün 3 ayrı semt evinde konuşan Gaziemir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Uzmanı Hülya Özcan, çatışmaların yıkıcı faydalarının yanı sıra yapıcı faydalarının da bulunduğuna işaret etti.

Reklam
Reklam

Ev hanımlarının can kulağıyla dinlediği Özcan, “Çatışmayı çözmek için sorunun temeline inilmelidir. Çatışmaya sebep olan olay derinleşmeden ve tarafların olumlu yaklaşımıyla çatışma konusu ele alınır ve sorun çözülürse, ilerde meydana gelecek yıkıcı çatışmaların önüne geçilebilir” diye konuştu. Çocuğun sağlıklı birey olarak yetişmesinde doğru iletişimin çok büyük önem teşkil ettiğine ve sağlıklı iletişimle sağlıklı nesiller yetişeceğine ifade eden Özcan, “Anne -babalar çocuğunu değiştirmek yerine kendi davranışlarını değiştirmelidirler. Çünkü geleceğin bekçileri çocuklardır. Sağlıklı çocuk, sağlıklı dünya demektir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: