"sağlıklı Dişler, Güzel Gülüşler" Semineri

Adana Dişhekimleri Odası ve Gülsa, Gökçe Dental işbirliği ile “Sağlıklı Dişler Güzel Gülüşler” semineri düzenlendi.Seminere...

Adana Dişhekimleri Odası ve Gülsa, Gökçe Dental işbirliği ile “Sağlıklı Dişler Güzel Gülüşler” semineri düzenlendi.

Seminere Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Şebnem Türkün konuşmacı olarak katıldı.

Oval, konik ve kare şekilli dişler bulunduğunu ama hafif asimetrik dişlerin daha estetik ve hoş göründüğünü belirterek estetik kavramı üzerinde konuşan Türkün, "Eestetik bir matematiksel formülü olan kavramdır. Belli kural ve formüle göre yapılır. Ama güzellik göreceli bir kavramdır. Her insana göre değişir. Yöresel farklılıkları olabildiği gibi ülkeler arasında da fark olabilir. Her topluma göre de her güzel şey, estetik gelmeyebilir. Gülme hattımızda dişler ne kadar görünüyor, gülüş eğrisi nedir? Dişlerin orta hattı ve ekseni nasıldır? Dişeti nasıl olmalıdır? Altın Oran burada önem taşıyor. Ön bölgede dişi restore ederken dişin genişliği uzunluğunun yüzde 80’nini geçmemeli. Yani dişin genişliği ve uzunluğu aynı olmayacak. Mutlaka uzunluk daha fazla olacak. Belli kurallara uyulması durumunda hastada çok daha güzel gülüşler ortaya çıkmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Türkün, uzun emek gerektiren pahalı uygulamaların, uzun vadede nasıl başarılı olunduğu, dikkat edilecek aşamaların neler olduğunu, kullanılan malzemelerin çeşitliliği, seçilecek renk kavramları, cilalamanın önemi ve hangi aşamalarda yapılması gerektiğini, dişlere hangi efektler ile göz yanılması yaratarak dişleri daha uzun, daha kısa, daha koyu ya da daha açık renkte gösterilebileceği konusunda ipuçları verdi.

Bilgilendirmenin ardından başkan Dt. Hasan Yaman, Prof. Dr. Şebnem Türkün’e teşekkür ederek plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: