Sağlıklı Kentler Birliği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya öncelik verecek

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, halen 41 olan üye sayısını artırarak, etkinlik alanını genişletmeye hazırlanıyor. Birliğin...

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, halen 41 olan üye sayısını artırarak, etkinlik alanını genişletmeye hazırlanıyor. Birliğin öncelikli hedefini ise, doğu ve güneydoğudaki belediyeler oluşturuyor.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Birliğin üye sayısını artıracaklarını, önceliği de doğu ve güneydoğuya vereceklerini açıkladı. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2005-2020 Strateji Planı’na göre, üye sayısının 2020’ye kadar 60’a çıkarılmasının hedeflendiğini hatırlatan Başkan Altepe, bu hedefe bir an önce ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.
Sağlıklı Kentler Birliği’nin Türkiye nüfusunun yüzde 32’sini temsil ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, bölge farkı olmaksızın Türkiye’nin her yanına ulaşmak, sağlıklı kentler için rehber olmak istediklerini önceliklerinin ise doğu ve güneydoğu illerine ulaşmak olduğunu kaydetti.
Başkan Altepe, doğu illerine öncelik vermelerinin sebebini açıklayarak, “Sağlıklı şehirler projesi, dünya genelinde 66 ülkede ve Avrupa’nın doğusundan batısına birçok kentin yürüttüğü bir projedir. Bu anlamda Türkiye’de de yalnızca batıda değil, doğu kentlerimizde de ciddi bir şekilde ele alınmalıdır. Her kentin birçok ihtiyacı, eksiklikleri, sağlıklı şehir olabilmesi için yapması gereken çok şey var” diye konuştu. Doğu illerin bu konuda daha çok yönlendirilmeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin strateji planında yer alan hedeflerimiz doğrultusunda, yalnızca batıdaki değil tüm belediyelerimize şans vermek onların da aramızda yer almasını sağlamak istiyoruz” dedi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin en önemli işlevlerinden birinin de bilgi ve deneyim paylaşımı olduğu belirten Başkan Altepe, birliğin tüm gücüyle bölgedeki belediyelere destek vermeye hazır olduğunu söyledi.
Birlik üyeliğinin ulusal ve uluslararası alanda pek çok fırsat getireceğini kaydeden Başkan Altepe, üyelik için de belli kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olmak isteyen belediyelerin, öncelikle meclislerinde bazı kararları almaları gerekiyor. Birlik Tüzüğü’nün ve Zagreb Deklarasyonu’nun mecliste kabulü gerekiyor. Bunun yanı sıra belediye bünyesinde bir proje ofisi kurulması ve bir koordinatör atanması lazım. Bu kararların ardından biri belediye başkanı olmak üzere 2 asil 2 yedek üye Birlik Meclis’ine katılmak üzere görevlendiriliyor." diye konuştu.
Yerel yönetimlerin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen gün daha fazla önem kazandığını kaydeden Başkan Altepe, kentlilik bilincinin artırılması ve sağlıklı kent olgusunun yerleştirilmesi bakımından Sağlıklı Kentler Birliği’ne ve üye belediyelere önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz