Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında başkanlar atıştı

Eskişehir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in, belediyelerin bazı yetkilerini devralan Çevre ve...

Eskişehir'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in, belediyelerin bazı yetkilerini devralan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı eleştirmesi polemiğe neden oldu.
"Kentlerde dönüşüm ve değişim planları yapmaya, şehirdeki her dereceden planları yapmaya, inşaat ve iskân ruhsatı vermeye bu bakanlık yetkili oldu. Eğer bu kanun böyle uygulanırsa belediyelere çöpçülük yapmak kalır." diyen Büyükerşen'in bu sözlerine Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar tepki göstererek, müdahale etti. Alemdar, Büyükerşen'in sözünü keserek, "Şu anda açılış konuşmaları yapılıyor, vakit dar, konuşmanızı kısa kesin." dedi. Bunun üzerine Büyükerşen, "Özür diliyorum" diyerek sözlerini tamamlayarak kürsüden indi.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği 7. Yıl konferansı, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı. '2020 Sağlıklı Politikalar ve Yerel Seviyede Sağlığın Yönetimi' konusunun ele alındığı toplantıda, CHP ile AK Partili belediye başkanı arasında, "Belediyelerin çöplük yapılması" polemiği damgasını vurdu.
Açılışta konuşan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye'deki en zor kamu hizmetinin belediyecilik olduğunu söyledi. Büyükerşen, görev yaptığı 10 yıldan bu yana yaptığı çalışmaları anlatırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurulduğuna değinerek, bu bakanlığın belediyelerin bazı görevlerini devraldığını, bu konunun da burada görüşülüp tartışılması gerektiğine vurgu yaptı. Büyükerşen, “Kentlerde dönüşüm ve değişim planları yapmaya, şehirdeki her dereceden planları yapmaya, inşaat ve iskân ruhsatı vermeye bu bakanlık yetkili oldu. Eğer bu kanun böyle uygulanırsa belediyelere çöpçülük yapmak kalır.” diye konuştu. Bu ifadeler üzerine araya giren Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Büyükerşen'in sözünü keserek, “Şu anda açılış konuşmaları yapılıyor, vakit dar, konuşmanızı kısa kesin” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Büyükerşen, “Özür diliyorum” diyerek sözlerini tamamlayarak kürsüden indi.
Yaşananlar üzerine söz alan Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi ve Sağlıklı Kentler Birliği Encümen üyesi Füsun Şeniş, Büyükerşen'in sözünün kesilmesine tepki gösterdi. Şeniş, “Yılmaz Bey'e yapılan haksızlıktan ve çirkinlikten dolayı, ev sahibi olarak bir özür beklentimiz var.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ve sözlü tartışmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Özel Çevre Teşvik Ödülü Yalova'ya bağlı Altınova Belediyesi'ne, En İyi Sağlıklı Şehir Planlaması Ödülü Muğla Belediyesi'ne, En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü Derince Belediyesi'ne, En İyi Çevre Projesi Ödülü Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne, En İyi Sağlıklı Yaşam Projesi Denizli Belediyesi'ne verildi.
'Sağlık 2020 Politikaları Başkanları Oturumu'nu Liverpool eski Belediye Başkanı Ron Gould'un yönettiği toplantıda konuşan belediye başkanları yaptıkları çalışmaları anlattı. Toplantıda, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Recep Demirhan, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey çalışmalarını ve hedeflerini aktardı. Toplantıda ayrıca, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seracettin Çom da sağlık hizmetleri konusunda belediyeler ile ortak işbirliği geliştirilmesi konusuna değindi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz