"Sağlıklı Yaşam" Için Yürüdüler

İZMİR (AA) - Yaşamın sağlıklı sürmesinde sporun önemine dikkati çekmek için İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.

İZMİR - Yaşamın sağlıklı sürmesinde sporun önemine dikkati çekmek için İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün organizasyonundaki etkinlik için İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, yardımcıları, şube müdürleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Isınma hareketlerinin ardından grup, Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, düzenli egzersizin başta diyabet, kalp rahatsızlıkları, inme, hipertansiyon ve kanser gibi birçok kronik hastalığın önüne geçebileceğine dikkati çekti. "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirten Hıdır, "Fazla kilolarından, hipertansiyondan, kalp rahatsızlıkları ve diyabetten uzak kalmak için hareketli bir hayat tarzı temenni ediyoruz. Hareketli yaşam sağlıklı bir ömür demektir. Kaliteli bir ömür de bizim en büyük idealimizdir" diye konuştu. Gündoğdu Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından hatıra fotoğrafı çektiren grup dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: