Sağlıklı Yaşam Için Yürüyüş Yapılacak

Gümüşhane'de obeziteye dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam için "Dünya Sağlıklı Yaşam Yürüyüş Günü" düzenlenecek.

Gümüşhane'de obeziteye dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam için "Dünya Sağlıklı Yaşam Yürüyüş Günü" düzenlenecek.

Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın amaçlarından biri olan toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla Atatürk Caddesi'nden başlayan ve Hasan Fehmi Ataç Konağı'nda sona erecek yürüyüşün yarın yapılacağını belirtti.

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesinin, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olduğunu ifade eden Pehlivan, "Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, spor kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmaktadır. Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım araştırma raporunda, toplum genelinde düzenli olarak fiziksel aktivite yapanların tüm toplum için oranının yüzde 3,5 düzeyinde olduğunu kaydeden Pehlivan; diğer bir deyişle toplumun yüzde 96,5'inin düzenli olarak fiziksel aktivite yapmadığını, bu nedenle yarın yapacakları etkinlikle toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin kutlanmasının önem taşıdığını söyledi.

Muhabir: Engin Doğru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: