Radyo ve televizyonlarda bilimselliği kanıtlanmamış sağlık bilgilerinin verilmemesi ve bu konudaki yayınların yapılmamasını öngören yasa teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda benimsendi.
Teklif, bilimselliği kanıtlanmamış veya resmi bilim ve sağlık kurumlarınca kabul edilmemiş sağlığa dair bilgilerin verilmemesini ve bu konuda yayın yapılmamasını içeriyor. Teklifle, yayın kuruluşlarının, haftalık yayınlarının belirli bir bölümünü sağlık programlarına ayırma zorunluluğu da getiriliyor. Komsiyon bugün AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'un Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda değişiklik içeren teklifini ele aldı. Komisyonun "tali" olarak görüştüğü teklifle ilgili bilgi veren Topuz, radyo ve televizyonların sağlıkla ilgili yayınlarında dikkatli davranması, bilimsel alanda henüz tartışılan, tedavi ve teşhis metodu olarak kullanılması uygun görülmeyen bilgilere dayanarak yapılacak yayınların topluma ulaştırılmaması gerektiğini belirtti. Sağlıkla ilgili yayınlarda "umut tacirliği" yapıldığını savunan Topuz, bu alana çekidüzen verilmesi gerektiğini ifade etti.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, dünyada, artan sağlık maliyetlerini düşürmek için çeşitli politikalar geliştirildiğine işaret ederek, yanlış yayınlar yapıldığını söyledi. Kolesterol düşürücü gıda olmadığı halde bu yönde bazı reklamların yayınlandığına dikkat çeken Çömez, buna karşı herhangi bir yaptırım bulunmadığının da altını çizdi. CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral ise sağlık programlarının ilgi çektiğini belirterek, "Benim çocuklarım da kolesterolüm olduğu için evi bu gıdalarla doldurmuşlar" deyince Çömez, "Bak seni bile etkilemişler" karşılığını verdi. Sağlık ve Adalet Bakanlığı ile RTÜK temsilcileri konuyla ilgili düzenleme yapılmasının olumlu olacağını ifade ederken, nasıl bir düzenleme yapılacağı komisyonda uzun süre tartışıldı. RTÜK temsilcisinin, programları ancak yayınlandıktan sonra denetleyebildiklerini söylemesi üzerine AK Parti Ankara Milletvekili Remziye Öztoprak, bunun sorunu çözemeyeceğini, yayından sonra verilecek cezanın caydırıcı olmayacağını söyledi. Öztoprak, programların yayınlanmadan önce denetlenmesinin ise sansür olarak algılanabileceğine işaret ederek, RTÜK'ün koyacağı kurallara yayın kuruluşlarının uymasının sağlanması gerektiğini ifade etti.