Sağlıksız Şartlarda Peynir Üreten Işletmeye 20 Bin Lira Para Cezası Verildi

Afyonkarahisar’da, sağlıksız şartlarda peynir üretimi yapan bir işletmeye 20 bin lira para cezası kesildi.Afyonkarahisar Gıda...

Afyonkarahisar’da, sağlıksız şartlarda peynir üretimi yapan bir işletmeye 20 bin lira para cezası kesildi.

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, güvenilir gıda tüketimine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bolvadin ilçesinde, bir ihbar üzerine peynir üretimi yapan bir işletmeye denetim yapıldı. Denetimde, iş yerinin fiziki şartlarının ve üretimde kullanılan araç ve gereçlerin gerekli hijyeni taşımadığı görüldü. İşletmeye, hijyen kuralarına uymadığı ve sağlıksız üretim yaptığı gerekçesiyle yasal işlem yapılarak 20 bin lira idari para cezası verildi.

Reklam
Reklam

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, güvenilir gıda tüketimine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Arap, müdürlük elemanları tarafından yapılan denetimde, süt ürünleri üreten bir işletmenin faaliyetinin durdurulduğunu ve idari işlem yapıldığını belirtti. Arap, alınan ihbar doğrultusunda ekiplerin işletmeye denetime gittiklerini, hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle gerekli yasal işlemlerin yapıldığını anlattı.

Firmanın faaliyetini durdurduklarını belirten Arap, Afyonkarahisar’da halkın sağlığına güvenilir gıdanın sunulmasında, müdürlük olarak çalışmaları merkezde 4 ekiple sürdürdüklerini dile getirdi. Arap, “Bu maksatla 'en iyi denetçi tüketicinin kendisidir.' Bu tür olaylar tıpkı bir asayiş olayı gibi görülüp karşılaşıldığında bize ya da 'Alo Gıda 174' hattına bildirilmeli." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: