"Sağlıksız Ve Kayıtsız Üretilen Tatlılar Milleti Zehirliyor"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayında artan tatlı talebini karşılamak üzere açılan merdiven altı üreticilere karşı uyarılarda bulunarak, "Tatlı piyasasında talebin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda bir binanın bodrum katında veya bir mahallede tuttuğu dükkânda, sağlıksız ve kayıtsız üretilen tatlılar milleti zehirliyor" dedi.

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayında artan tatlı talebini karşılamak üzere açılan merdiven altı üreticilere karşı uyarılarda bulunarak, "Tatlı piyasasında talebin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda bir binanın bodrum katında veya bir mahallede tuttuğu dükkânda, sağlıksız ve kayıtsız üretilen tatlılar milleti zehirliyor" dedi. Köse, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların sağlıklarını ön planda tutarak, bilmediği yerlerden, merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamalarını, tanıdıkları esnaftan alışverişi yapmaları ve bilinen ürünleri tercih etmelerini istedi. Haksız kazanca karşı olduklarını belirten Köse, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızı sonradan çok daha büyük bedeller ödemeden, tatlı tüketimi konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. İçeriği belli olmayan ve fiyat olarak normalin çok altında satılan tatlılar alınmamalıdır. Satılan ürünlerin hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilerek Tarım İl Müdürlüğü, il ve ilçe zabıta müdürlükleri tarafından denetimler periyodik olarak yapılmaktadır. Denetim sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkârın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmiş olacaktır." Sıcak yaz günlerinde ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyveli tatlılar tercih edilmesi tavsiyesinde bulunan Köse, şöyle devam etti: "Sütlü tatlılardan dondurmayı özellikle çocuklar severek tüketiyor. Kalsiyum ve mineral yönünden zengin olduğu için çocuklara günde bir bardak süt yerine bir top sade dondurma yedirilirse de aynı besin değeri alınmış olur. Türk tipi dondurma süt, salep, şeker ve meyvelerden üretilen gıda maddesidir. Hazır olanların içine katkı maddesi, dayanıklılığı artıran madde konuluyor. Bu nedenle hazır paketli dondurmalar, dondurma değil, buz kremdir. Katkı maddesi içermesinden dolayı ileride çok büyük sağlık problemlerine yol açabilir. Özellikle de şeker yerine kullanılan yapay tatlandırıcılar diyabete varabilecek hastalıklara sebebiyet vermektedir. Vatandaşlarımızın bildikleri ve tanıdıkları pastanelerden alış veriş yapmalarını, günlük olarak üretilip satılan dondurmaları tüketmelerini diliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: