Sağlıkta bürokrasi azaltılacak

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanlığı, Acil Eylem Planında yer alan 'Kamu yönetiminde bürokratik formalitelerin azaltılması' çalışmaları kapsamında bir dizi yeniliklere imza attı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı mühür kullanımı ve yeni mühür yaptırılması gibi işlemlerde meydana gelen zaman kaybını önlemek için harekete geçti. Bakanlık, "Resmi Mühür Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i yürürlüğe koyarak, bu mühür kullanımı, yeni mühür yaptırılması konularında valiliklere yetki verdi. Buna göre yeni mühür yaptırmak isteyen ve mührü değiştirmek isteyen sağlık kurumları direkt bakanlığa değıil valiliklere başvuracak. Valilikler ise Hazine Müsteşarlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne başvuracak ve yeni mühürlerin en kısa sürede sağlık kuruluşlarına ulaşmasını sağlayacak.

Reklam
Reklam

Bu arada, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderdiği genelge ile mühür kullanımı, yeni mühür yaptırılması gibi işlemlerin Valiliklere devredildiğini bildirdi. Ünüvar söz konusu gelegede şu ifadelere yer verdi:

"Resmi Gazetede 'Resmi Mühür Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in yürürlüğe konulması hakkındaki 1/7/2004 tarihli ve 2004/7543 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile sağlanmıştır. Yapılan değişiklik ile Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarının hizmete ilk açıldığında resmi mühür ve beratının temini, okunamayacak hale gelen mührün yenilenmesi, hizmet artışına binaen yeni mühür talebinin bundan sonra kurum ve kuruluşlarımızın bulunduğu Valilikler kanalı ile Hazine Müsteşarlığına bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne yapılması hususunda alınan 11 Ağustos 2004 tarih ve 6024 sayılı Makam Onayı ilişikte gönderilmiştir. Bundan böyle Resmi Mühür Yönetmeliğinin 13. maddesi gereği Bakanlığımıza bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında kullanılan mühür veya mühür beratı yada ikisi birden kaybedildiğinde Valiliklerce gerekli soruşturmanın yapılarak, soruşturma dosyasının Bakanlığımıza gönderilmesi, Resmi Mühür ile ilgili diğer işlemlerin ise ilişikte gönderilen makam onayı doğrultusunda yürütülmesi hususunda bilgilerinizi rica ederim".

Reklam
Reklam