Sağlıkta Kentsel Dönüşüm Başladı

Sağlıkta kentsel dönüşüm süreci, İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinin yenilenmesiyle başladı. 4 yıl...

Sağlıkta kentsel dönüşüm süreci, İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinin yenilenmesiyle başladı. 4 yıl sürecek çalışmalar sonucunda vatandaşlar yeni ve modern binalarda sağlık hizmetlerinden faydalanacak.

Fatih Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarına İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Çocuk Polikliniği'nin yıkılmasıyla başladı. Binanın yıkım törenine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan ve hastane doktorları katıldı.

Reklam
Reklam

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, dönüşüm kapsamında hastaların asla mağdur edilmeyeceğini ifade ederek, “Uzun süredir devam eden çalışmaların somut bir adımıdır. Projenin maketi önümüzdeki 1,5 yıl içerisinde tamamlanacak. Bu sırada deprem riski sebebiyle 1,5 yıl kadar önce çocuk binamızı boşaltmıştık. Bu vesileyle ilk olarak çocuk binasından başladık. 2013 yılı bizim için uygulama yılı olacak. Bu sırada bizim için önemli olan hizmetin devam etmesidir. Bu binayı boşalttıktan sonra kampus içinde 15 tane binamız var. 15 binada hizmete devam ediyoruz. Vezneciler Esnaf Hastanesi binasında bazı bölümlerimiz orada hizmete devam edecek. Hastalarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Hastalarımız, öğrencilerimiz, tüm halkımızla birlikte bu süreci 4 yıl içinde yeni binalara geçmeyi ümit ediyoruz” diye konuştu.

Yeni binaların yapılmasıyla kampus içinde daha kolay hizmet verileceğini belirten Başhekim Karan, “Bu binaların konsepti çok önemli. Otopark sıkıntımız var. Ama artık kampus içinde açık alanda araç görmeyeceğiz. Araçlar yeraltında olacak. Binalar arasında hastalarımız, çalışanlarımız gidip gelmek durumundaydı. Artık tüm binalar birbirine bağlı olacağı için ne hastalar, ne çalışanlar bina dışına çıkmadan işlerini halledebilecek” dedi.

Reklam
Reklam

2017’DE VATANDAŞLAR YENİ VE MODERN BİNALARDA TEDAVİ OLACAK

İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkelerinin Yerinde, Yeniden, Acil Yapılandırılması Projesi kapsamında içinde son sistem teknik donanımın yer aldığı doktor ve hastaların ihtiyaçlarına uygun olarak planlanmış, hastanelerin tüm birimlerinin doğru yerlere yerleştirildiği, öğretim üyeleri, sağlık çalışanları, öğrenciler ve hastaların farklı birimlere kolayca geçebildiği, modern mimari anlayışın hakim olduğu, estetik ve depreme dayanıklı, fiziksel altyapıları tam binaların yapılması hedefleniyor. İnşa edilecek tıp fakülteleri binalarıyla aynı zamanda başka tıp fakültelerine de örnek olacak bir model ortaya konulması amaçlanıyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerinin 4 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. 2017 yılı sonunda hastalar yeni ve modern binalarda sağlık imkanlarına kavuşacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: