Sağlıkta Şiddet

Amasya Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Deniz, hastanın amacının sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanın amacının ise hastayı sağlığına kavuşturmak olduğunu bildirdi.

Amasya Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Deniz, hastanın amacının sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanın amacının ise hastayı sağlığına kavuşturmak olduğunu bildirdi.

Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık hizmetlerinin aynı amacı taşıyan hasta hekim iş birliğine dayandığını söyledi.

Söz konusu ortak amaca şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı içerisinde çalışılarak ulaşılabileceğini vurgulayan Deniz, şöyle konuştu:

"Şiddetin olduğu yerde sağlık hizmeti olmaz. Can güvenliğinin olmadığı yerde can kurtarılamaz. Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanın amacı hastayı sağlığına kavuşturmaktır. Vatandaşımızın sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı olduğu kadar, sağlık hizmeti sunan çalışanlarımızın da saygı görme ve güvenle çalışma hakkı vardır. Hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkın kullanılmasında titiz ve insanüstü gayretler göstermektedir. Ağır iş koşullarında, fazla mesai ile hizmet veren çalışanlarımıza yönelik her türlü fiziksel ve sözel şiddet, sağlık hizmetini aksatıp, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanmasına engel olmaktadır."

Reklam
Reklam

Sağlık hizmetinin odak noktasının insan olduğunu anımsatan Deniz, sunulan sağlık hizmetlerde gerek hasta ve yakınlarının gerekse çalışanların memnuniyetinin esas olduğunu belirtti.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: