Sağlıkta Şiddet ‘beyaz Kod’ Denetiminde

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Şube Müdürü Elif Yüceltaşar, Adli makamlara...

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Şube Müdürü Elif Yüceltaşar, Adli makamlara intikal eden sözlü hakaret, kamu görevlisini kasten yaralama gibi suçlardan dolayı, adli makamlarca 7 ay hapis 8 bin 500 lira para cezası, 6 ay hapis 7 bin 700 lira para cezası verildiğini ve olayların tekrarı halinde 10 ay hapis gibi cezaların verileceğini söyledi.

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan ‘Beyaz Kod’ hakkında ve ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ ile alakalı bilgi veren Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Şube Müdürü Yüceltaşar, “Beyaz Kod, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan, gerçekleşen şiddet olayları sonrasında 113 numaralı telefonda 7 gün 24 saat ulaşılabilen, bildirim üzerine olayın adli makamlara intikal ettirilip ettirilmediğini araştıran ve şayet ettirilmemiş ise olayı derhal adli makamlara bildirilmesini sağlayan, ayrıca şiddet olayının gerçekleştiği sağlık kurumunun hukuk birimlerine de olayın bildirildiğini teyit eden bir birimdir” dedi.

Reklam
Reklam

Hasta ve çalışan güvenliğinin korunması adına Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Beyaz Kod’un ‘Sağlıkta Dönüşüm Programında’ yer aldığını belirten Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Şube Müdürü Yüceltaşar, “Sağlık Bakanlığı personeline karşı işlenen suçlar nedeniyle yapılan hukuki yardımın usul ve esasları hakkında yönetmelik hazırlanmış ve yürürlüğe konmuştur. Buna bağlı olarak da Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Şubesi bünyesinde de ‘Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi’ kurulmuştur” diye konuştu.

Kasten kamu görevlisini yaralama ve sözlü hakaretten dolayı para cezası ve hapis cezasının verildiğini hatırlatan Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Şube Müdürü Yüceltaşar, “Çalışan hakları ve güvenliği konusunda vatandaşlarımızı da bilgilendiren afişler Müdürlüğümüz tarafından hazırlanarak ildeki tüm aile sağlığı merkezlerine ve toplum sağlığı merkezlerine dağıtımı yapılmaktadır. Müdürlüğümüz tarafından verilen aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarına yönelik uyum eğitimlerinde ayrıca konuyla ilgili bilgilendirme yapılmaktadır. Bu zamana kadar adli makamlara intikal eden sözlü hakaret, kamu görevlisini kasten yaralama gibi suçlardan dolayı, adli makamlarca 7 ay hapis 8 bin 500 lira para cezası, 6 ay hapis 7 bin 700 lira para cezası, tekrarı halinde 10 ay hapis gibi cezalar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz