Sağlıkta Şiddetle Ilgili Yasal Düzenleme 15 Gün Içinde Hazır Olacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ya da fiili şiddetle ilgili asla tolerans...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ya da fiili şiddetle ilgili asla tolerans göstermeyeceklerini belirterek, İçişleri ve Adalet bakanlıklarıyla yasal düzenleme konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, Malatya Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, İnönü Üniversitesi'nin 'bininci karaciğer naklini' gerçekleştirdiğini hatırlatarak, karaciğer naklinde yakalanan başarının Türkiye’nin sağlık alanında geldiği noktanın en önemli göstergesi olduğunu söyledi. Sağlık alanında, önümüzdeki 4-5 yılda hekim açığının en önemli sorunlar arasında göründüğünü ifade eden Müezzinoğlu, bu 4-5 yılda fiziki mekanlar yapacaklarını, tıp alanındaki uzman açığını kapatmak için üniversitelerdeki dinamiklere güvendiklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bakan Müezzioğlu, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, acil durumlar dışında hizmet verilmeyeceği yönünde haberlere ilişkin olarak, "Hekimimize veya sağlık çalışanımıza sözlü ya da fiili müdahalelere asla toleransımız olmayacaktır. Buna müdahaleyi yalnız hukuk ya da emniyet değil, oradaki vatandaşlarımız da yapmalı. Hekime ve sağlık çalışanına sahip çıkmalı ki orada hizmet aksamasın. Bugün bir terörist yaralı olarak getirildiğinde bakmak durumundayız. Niye- Bize bir insan geliyor ve o insanı tedavi etmek gerekiyor. Onun suçlu olup olmadığına değil, bize ihtiyacı olup olmadığına bakarız. Bize şiddet uygulayana da kendi canımız, yakınımız gibi bakarız, mesleki etik anlamda görevimizi yaparız ama şiddetle ilgili müeyyidelerin de en ağır şekilde uygulanmasını da arzu ederiz, bunun hukuki zeminini de hazırlarız. Dolayısıyla sağlıkta şiddet uygulayana tedavi hizmeti verilmeyecek kısmında bizim öyle bir bakışımız, hekimlik mesleğinin öyle bir bakışının olması çok doğru değil. Bunu da çalışmalarımız arasında bu şekilde değil, tam aksine, biz her halükarda, hakaret de etse, yanlış da yapsa, tedbirlerin alınmasını isteriz ama onun tedavisini yapmak bizim mesleki görevimiz ve sorumluluğumuzdur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İçişleri ve Adalet bakanlıklarıyla bu konuda yoğun çalışmaların sürdüğünü anlatan Müezzinoğlu, çalışmanın netleşmiş ve kararları olgunlaştırılmış bir süreçte olmadığını, 10-15 gün içinde Bakanlar Kurulu'nun gündemine getirecekleri çalışmanın, ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ele alınacağını kaydetti. Bu yasama dönemi bitmeden tasarının yasalaşmasını istediklerini söyleyen Bakan, “Sağlık çalışanına şiddet uygulamalarına toleransımız asla olmayacak. Bunun cezasını emniyet, hukuk çerçevesinde vereceğiz ama cezayı verme hekimin ya da sağlık çalışanının değildir. Biz hizmeti en iyi şekilde yapmak zorundayız." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: