Sahabenin Peygamber Sevgisi Ve Bağlılığı Anlatıldı

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu tarafından Peygamber Efendimizin(sav) Kutlu Doğum'unun 1442. yılı okulun konferans...

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu tarafından Peygamber Efendimizin(sav) Kutlu Doğum'unun 1442. yılı okulun konferans salonunda kutlandı.

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak Doç.Dr.Muammer Cengil konuşmacı olarak,okul öğrencileri ve ve diğer okul personeli de dinleyici olarak katıldı. Program çerçevesinde öğrenciler Peygamber Efendimizin(sav) hayatını sinevizyona aktararak izledi şiirler söyleyip mektup okudu. Afiyet Ayhan ve Ebru Kılıç isimli öğrencilerin Peygamberimiz Efendimize(sav) yazmış oldukları mektuplar izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Reklam
Reklam

Doç.Dr.Muammer Cengil konuşmacı olarak katıldığı programda sahabenin Peygamber Efendimize(sav) karşı duymuş olduğu sevgisini ve bağlılığını anlattı. Cengil, ''Peygamber Efendimiz (sav) vefatından önce bütün herkesi toplayarak 'kime karşı haksızlık yapmışsam burada söylesin' dedi ve bunu 3 defa tekrarladı. Bunun üzerine Sahabe-i Kiramdan bulunan Ukkaşe kalkarak kendisinin bir savaştan sonra gaziler arasında olduğunu belirterek, 'Develerin yan yana gelmesiyle devemden inip ayağınızı öpmek istedim bu sırada bana değnekle vurdunuz bana mı vurmak istediniz deveye mi bilmiyorum' dedi. Bunun üzerine Efendimiz (sav) 'Ey Ukkaşe sana vurmaktan Allah'a sığınırım' dedi. Ama madem sen öyle dedin al sopa, sende benim sırtıma vur deyince Hz. Ebubekir Hz.Osman Hz.Ali Efendimizin(sav) torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin 'hakkını bizden al deyip engel olmak' istediler. Bunun üzerine Peygamberimiz(sav) buna izin vermedi ve sırtını açtı. Ukkaşe bu manzara karşısında hemen Peygamberimizin sırtındaki mührü öperek 'canım sana feda olsun Ya Resulallah' dedi. Sahabe-i Kiramda işte böyle tam bir sevgi ve teslimiyet vardı.'' dedi.

Reklam
Reklam

Program sonunda katılan herkese lokum, hadis karteli ve Kur'an-ı Kerim meali dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: