Sahabi Safvan Bin Muattal'ın Kabri, İnanç Turizminin Merkezi Olacak

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan sahabi Safvan bin Muattal kabrinde gerçekleştirilecek projeyle, Adıyaman’da turizmde patlama yaşanabileceği...

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan sahabi Safvan bin Muattal kabrinde gerçekleştirilecek projeyle, Adıyaman’da turizmde patlama yaşanabileceği kaydediliyor.

Samsat Sahabe, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sahabe-Der) Başkanı Haşim Uçar, ülke, Adıyaman ve Samsat için önemli bir değer olan sahabi kabrinin çok iyi değerlendirilmesi ve planlanan projenin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Sahabe-Der Başkanı Haşim Uçar, Anadolu’da yeri kesin olarak bilinen Eyüp’teki Hz. Ebu Eyyub el Ensari ile birlikte yeri kesin olarak bilinen ikinci sahabi kabri olan Safvan bin Muattal Hazretleri'nin, İslam dinini yaymak için Medine’den ayrılıp 40 yılı aşkın bir süre Adıyaman bölgesinde yaşadığını ve İslam uğruna katıldığı savaşların birinde şehit düştüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

Haşim Uçar, Safvan bin Muattal kabrinde KİPTAŞ tarafından gerçekleştirilecek projenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve birçok yetkiliye anlatıldığını, birçok üst düzey yetkilinin bölgeyi ziyaret ettiğini belirterek, sahabi projesiyle bölge iller arasında en fazla ihmal edilen Adıyaman’da, inanç turizminin canlanacağını kaydetti.

Adıyaman Valiliği ve Samsat Kaymakamlığı ile Samsat ilçesindeki diğer kurumların bu konuda özveriyle çalıştıklarını ifade eden Dernek Başkanı Uçar, bu proje için yüksek meblağlı bir finansmana ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle İlçe Kaymakamlığı emrine genel bütçeden ödenek aktarımı yapılması gerektiğini söyledi. Uçar, şu bilgileri aktardı:

"Projenin tamamı belki uzun zaman alacaktır. En azından şimdilik cami, Kur'an kursu, çift yönlü yol ve otopark gibi tesislerin acilen yapılması gerekiyor. Yılda 300 bin civarında vatandaşımız bu türbeyi ziyaret ediyor. Bu yol ve bu tesisler oldukça yetersiz gelmektedir. Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında aynı günde yaklaşık 60-70 bir insan burayı ziyaret ediyor. Araç giriş ve çıkışlarında problemler yaşanıyor. Sahabe kabri Samsat ilçesi ile birlikte bütün Adıyaman’ın tanıtım ve kalkınmasına katkı sunacaktır. Hatta uluslararası turizmin canlanacağını düşünüyoruz. Buraya yapılacak her kuruş misli ile ilimiz ve milli ekonomiye kazanım olarak geri dönecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz