Sahaflar Anadolu Insanıyla Buluştu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sahaflar Birliği Derneği işbirliğinde düzenlenen "Anadolu'da Sahaf Festivali"nde, 200 yıllık kitaplar, nostaljik film afişleri ve eski plaklar satışa sunuldu.

Tanesi 2,5 liradan siyah beyaz fotoğraf Tezgahlarda yer alan ve tanesi 2,5 liradan satışa sunulan siyah beyaz fotoğraflar hakkında da bilgi veren Bingöl, şöyle devam etti: "Özellikle kağıt toplayıcılarının çöpten bularak getirdiği ve sahipleri belli olmayan fotoğraflar, çekildiği döneme ışık tutuyor. Mesela 1950'lerle ilgili film çekecek bir yönetmen o döneme ait fotoğraflardan yaşam tarzından giyim tarzına birçok şeyi tespit edebiliyor. Bazen de çok ilginç fotoğraflar çıkabiliyor." Sahaflığı "eski kitaba olan aşk" olarak niteleyen Bingöl, "Sahaflık için 15 yıl, çıraklık, 10 yıl da kalfalık dönemi gerekiyor. Ancak 25 yıldan sonra ustan 'tamam sen bu işi yapabilirsin' dediğinde dükkan açabiliyorsun ama günümüzde maalesef bu algı değişti. Belli bir kütüphanesi olan 'ben sahafım' diyerek dükkan açıyor ama bu pek uzun ömürlü olmuyor" diye konuştu. Her eski kitabın değerli olmadığına dikkati çeken Bingöl, kitap koleksiyonerleri ve kitap meraklıların kendilerini yurdun her köşesinde takip ettiğini sözlerine ekledi. Festival 30 Haziran'a kadar açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: