Şahap Aktaş: İyi bir girişimci kendisi ile yüzleşmeli

Aktaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Bursa’da genç girişimci adayları ve yöneticiler ile bir...

Aktaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Bursa’da genç girişimci adayları ve yöneticiler ile bir araya geldi. Genç girişimcilere iş hayatına atılırken nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlatan Aktaş, kendi girişimcilik hikayesini detayları ile aktardı.
12 yaşından itibaren iş dünyası içinde olduğunu ifade eden Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aktaş, şunları söyledi: "Babamın geçirdiği talihsiz kaza ile birlikte iş hayatına erken yaşta giriş yapmak zorunda kaldım. Babamın adaletli tarzı ve işim ile ilgili kararları bana aldırması sayesinde muhakeme yeteneğimin geliştiğini fark ettim. Bu sayede kendi kararlarımı vermeyi kararlarımın arkasında durmayı öğrendim. Bu özgüven ile iş dünyasında hızlı bir şekilde yol aldım. Her seferinde daha iyiyi yapabilmek için mücadele ettim. Belirli bir büyüklük sonrasında ise doğru profesyonellerle çalışarak onların da bilgisinden yararlandım. Ancak ilk günden itibaren her sabah ayna karşısında kendime bakarak kendi artılarımı ve eksilerimi tekrar kendime hatırlattım ve kendi gerçeklerimle yüzleştim."
Şahap Aktaş öğrencilerden gelen yurtdışında iş yapma fikrinin nasıl oluştuğu yönündeki soruya ise şu karşılığı verdi: "Bugün dünyada ekonomik sınırlar kalkmış durumda. Kendi işinizde dünya ölçeğine ulaşma hayaliniz var ise öncelikli yapmanız gereken müşterinize yakın olmaktır. Müşterinize yakın olduğunuz sürece rekabetçi olursunuz. Biz bu anlayış ile bugün Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Brezilya ve Çin’de üretim yapıyoruz. Buna ek olarak ABD ve Almanya’da da lojistik üslerimiz bulunmakta. Yakın bir sürede de Rusya’da yatırım yapıyor olacağız."
Yurtdışında Türk şirketlerine bakışın nasıl olduğu yönündeki bir soruya ise Aktaş kendi yaşadığı örnekler ile cevap verdi. Bulgaristan’da ilk yatırımı yaptıkları dönemden sonra kendileri gibi birçok yatırımcının da gittiğini ifade eden Aktaş, "Bulgaristan hala dış yatırımcı konusunda Aktaş Holding’i örnek gösteriyor. Brezilya’da ise Osmanlı döneminde bölgeye göç etmiş birçok insan var. Hatta bu insanlara ‘Turco’ ismi takılmış. Orada o insanlarla da bir araya geldik. Hatta bir tanesi ile beraber doğum yeri olan Mardin’e ziyaret yaptık. Bu farklılıkları oraya gidince görebildik. Yerimizde oturarak değil bölgelere giderek bunları görebildik. Bunun yanında Brezilya devleti de bizi çok fazla destekliyor. Keza herkesin risk olarak gördüğü Çin’de yatırım yaparak o bölgenin fırsatlarından faydalanmayı hedefliyoruz. Şu andaki üretimimiz ve satışlarımız da bu alanda doğru karar verdiğimizin göstergesidir." dedi.
Konuşmasının son kısmında genç öğrencilere kendi hayatları ve gelecekleri ile ilgili önerilerde bulunan Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Öncelikli olarak kendinizi iyi tanımanız gerekiyor. Kendi artılarınızı ve eksilerinizi mutlaka bilmeye çalışın. Bu sayede hangi alanda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini bilebilirsiniz. Bir diğer önerim ise hayallerden vazgeçmemektir. Yaşınız kaç olursa olsun hayal kurmaya devam edin. Bu hayaller sizi geleceğe taşıyacaktır. Son olarak sevdiğim bir ilkeyi paylaşmak istiyorum. Unutmayın arkadaşlar ilgili olan bilgili olur, bilgili olan da etkili olur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz