Sahil Güvenlik Komutanlığı Iddianamesi Tamamlandı

Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da polisin Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına yönelik düzenlediği FETÖ/PDY operasyonu sonunda, aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz

Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da polisin Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına yönelik düzenlediği FETÖ/PDY operasyonu sonunda, aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Ö.'nün de bulunduğu 24'ü tutuklu 38 sanık hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 38 sanık hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Polisin, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına yönelik Samsun merkezli 9 ilde gerçekleştirdiği FETÖ/PDY operasyonunda, aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Ö. ve emekli Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan K.'nın da bulundugu 35 rütbeli asker ve askerlerin mahrem imamı oldukları öne sürülen 3 öğretmen olmak üzere toplam 38 şüpheli, geçen Mart ayında gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Albay Murat Ö.'nün de bulunduğu 24'ü tutuklandı.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından 24'ü tutuklu 38 sanık hakkında hazırlanan 158 sayfalık iddianame tamamlandı. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede sanıklar hakkında 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçlarından sanıklar hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet; 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezesı istendi.
Sanıklardan 16'sının ByLock kullandığı da iddianamede yer aldı. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: