Sahil Koleji utangaç öğrencileri soru sormaya teşvik ediyor

Evde ders çalışmayan öğrenciler için proje geliştiren Özel Ordu Sahil Koleji soru kutusuyla öğrencileri soru...

Evde ders çalışmayan öğrenciler için proje geliştiren Özel Ordu Sahil Koleji soru kutusuyla öğrencileri soru sormaya ve ders çalışmaya teşvik ediyor.
Çekingen ve konuşmaya utanan öğrencilerin sosyalleşmesini de sağlayacak projenin, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin dolu bir sezon geçirmesine katkıda bulunacağı belirtiliyor.
Özel Sahil Koleji Fen ve Teknoloji Ögretmeni Adem Dağıstan, amaçlarının öğrencilerin evlerinde çözemedikleri, anlayamadıkları konuları öğretmenlerine sormasını sağlamak olduğunu söyledi. Teşvik amacıyla her branş hocasına soru fişleri verdiklerini ifade eden Dağıstan, öğretmenlerin öğrenciye her soru sorduğunda bu fişi verdiklerini belirtti. Projeye çocukların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Adem Dağıstan, “Yaklaşık bir hafta oldu bu projeyi başlatalı, öğrencilere müthiş şekilde hareketlilik getirdi. Teneffüslerde öğretmenlere soru sorma adına müthiş bir artış oldu. İlgi şu an büyük. Bu şekilde devam etmesi için hediyeleri her ay değiştireceğiz. Süreci hep canlı tutacağız.” dedi.
Eğitimdeki en büyük problemlerden birinin öğrencilerin çözemedikleri soruları sormamaları olduğunu anımsatan Dağıstan, soru soramayan pasif öğrencilerin soru sormaya başlamasından büyük bir memnuniyet duyduklarını vurguladı. Uygulamadan öğrencilerin yanında velilerin de memnun olduğunu belirten Dağıstan, “Velileri de son zamanlarda öğrencilerin evde ders çalışmaya başladığını ve eskisi kadar televizyona ve bilgisayarda vakit geçirmediklerini söylüyorlar. Bu uygulamadan hem öğrenciler hem veliler hem de biz öğretmenler memnunuz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz