Sahil Koleji velileri mantı gününde buluştu

Eğitim öğretim yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem veren Özel Sahil İlköğretim Okulu,...

Eğitim öğretim yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem veren Özel Sahil İlköğretim Okulu, mantı günü düzenledi. Okul Aile Birliği üyeleri ve sınıf annelerinin organizasyonları ile gerçekleştirilen günde mantı ve lokma tatlısı ikram edildi, 'Etkili Eşler, Mutlu Evliliğin Sırları' adlı seminer yapıldı.

Ordu Özel Sahil İlköğretim Okulu yemekhanesinde düzenlenen etkinliğe 350 bayan katıldı. Daha sonra katılımcılar okul konferans salonunda Psikolojik Danışman Rıdvan Oluç 'Etkili Eşler, Mutlu Evliliğin Sırları' konulu seminer verdi. Psikolojik Danışman Rıdvan Oluç mutlu evliliğin anahtarının eşlerin birbirlerini beklentisiz ve sınırsız sevgi ile sevmelerinde olduğunu söyledi. Oluç, şöyle devam etti: “Değişen bir şey varsa, o da değişimin kendisidir. Ölüler ve deliler dışında her şey değişir, hele ki insan. İnsanda davranış değişimi yavaş yavaş olur. Alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değildir. Eşinin değişmesini isteyen birisinin yapacağı en güzel şey sabırla beklemektir. Uzun süreli evli olan ailelere baktığımızda sima olarak da birbirine benzediklerini görürüz. Çünkü uzun süre hep aynı insanlarla ilişki kurmuşlardır, aynı yerde aynı yemekleri yemişlerdir, büyük ihtimalle aynı kitapları, gazeteleri okumuşlardır, yani mekânda yemekte vb. şeylerde aynılık eşleri her yönden birebirine benzetir. Bu tecrübenden yola çıkarak eşlerin değişmesi için sabırlı olmak lazım, belli bir süre sonra siz fark etmeden değişim gerçekleşmiş olacaktır.”

Reklam
Reklam

Okul müdürü Sadi Yanık Okul, aile ve sınıf annelerinin organizasyonu ile 350 annenin bir araya geldiğini ifade etti. Yanık, eğitimin temelinde sevgi, hoşgörü ve samimiyet gibi insanlığın özünü oluşturan değerlerin yatmakta olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz