Sahilde nefes kesen kurtarma tatbikatı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı kurduğu Hayat Kurtarma Timi, hafta sonu için...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı kurduğu Hayat Kurtarma Timi, hafta sonu için hazırlıklarını yaptı.
Ramazan öncesi son hafta sonu tatilinde büyük bir yoğunluk yaşanacağı tahmin edilen Kandıra sahillerinde boğulmalara karşı kurtarma tatbikatı yapıldı. Habersiz gerçekleşen tatbikattı gerçek zanneden vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. İtfaiye ve sağlık ekipleri, sudan çıkarttıkları çocuklara kısa sürede müdahale etti.
Sezonun başından bu yana gerçekleştirdiği kurtarma çalışmalarıyla Kandıra sahillerine güven ve huzur getiren tim, sezonun en kalabalık hafta sonu için tedbirlerini aldı. Bu kapsamda işi sıkı tutan Hayat Kurtarma Timi, hafta sonu için büyük bir tatbikat gerçekleştirdi. Kandıra’nın en güzel sahillerinden Cebeci’de gerçeği aratmayan tatbikat habersiz yapılınca, sahildeki vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.
Tatbikat, Karadeniz’in açıklarında başladı. Devriye gezen zodyakların telsiz ihbarı ile çocukları kurtarma operasyonu tüm birimlere haber geçildi. Devriye gezen diğer ekipler de bölgeye ulaşarak iki genci sudan hızlı şekilde çıkardı. Gençler, ilk müdahale için Cebeci'deki Kazım Dinç Sağlık Ocağı’na ulaştırıldı. Timin ciddiyeti ve iyi organize olması nedeniyle tatbikat sorunsuz şekilde sona erdi. Gerçeği aratmayan tatbikatta boğulma rolünü üstlenen gençler ile Hayat Kurtarma Timi birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

TATBİKATTAN HABERSİZ BABA, OĞLUNUN BOĞULDUĞUNU ZANNETTİ
Öte yandan, tatbikatta boğulma senaryosunu canlandıran gençlerden biri, itfaiye görevlisi Mehmet Karaosmanoğlu’nun oğluydu. Boğulma sahnesini çok gerçekçi bir şekilde canlandırması ve tatbikatın habersiz bir şekilde yapılması, vatandaşların ve kurtarma timinin olayı gerçekten ayırt etmesini zorlaştırdı. Tatbikat esnasında yemek dağıtan Mehmet Karaosmanoğlu da yemeği bir kenara fırlatarak yardıma koştu. Karaosmanoğlu, baygın olduğunu zannettiği gencin oğlu olduğunu görünce, birden şaşırdı. İtfaiyeci arkadaşlarnın durumu izah etmesiyle Karaosmanoğlu rahatladı.
Hafta içinde güvenlik tedbirlerini elden bırakmayan TİM, Karadeniz’in en kalabalık sahillerinden Cebeci, Kumcağız, Sarısu, Seyrek ve Bağırganlı’da toplam 85 kişilik ekibiyle görev başındaydı. Kandıra sahillerinin karadan ve denizden adeta abluka altına alınması, yıllarca yaşanan acıların önüne geçti. Vatandaşlar, kurtarma timinin varlığı ile güven içinde bir sezon geçiriyor.
Bağırganlı, Seyrek, Sarısı, Kumacığız ve Cebeci’de görev yapan Hayat Kurtarma Timi’nde İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yanı sıra, Büyükşehir Sağlık Daire Başkanlığı, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Gönüllü İtfaiyeciler, AKUT ve MAG hizmet verdi. 52 Km’lik Kandıra sahillerinin yanı sıra Karamürsel ve Ereğli’de Kurtarma Timi ve sağlık ekipleri, hafta sonu 10 kişi ile çalışmalarına devam ediyor.
Her yaz sezonu çok sayıda insanın boğularak yaşamını yitirdiği Kandıra sahillerinde gönüllü ekibin iş başı yapması, tatilcilere huzur verdi. Kurtarma Timi sayesinde insanlar denize rahatça girip, serinleme imkanı buldu. Sahillere kurulan gözetleme kuleleri ve sürekli deniz içinde gezen bot ile tatilcilerin adeta hayat güvencesi olan ekip, yaz sezonu boyunca sahillerdeki insanları göz hapsinde tuttu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz