Sahilindeki Makilik Yangını Korkuttu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Orjan Tatil Sitesi yakınlarında çıkan yangın yaklaşık 5 dekarlık makilik alanı kül...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Orjan Tatil Sitesi yakınlarında çıkan yangın yaklaşık 5 dekarlık makilik alanı kül etti.

Burhaniye itfaiyesinin bir saatlik uğraşısı sonucu söndürülen yangın deniz kenarındaki yeşilliği kül etmeye yetti. Orjan sahilinde meydana gelen yangın korkuya neden oldu. Çevredeki yazlıklarda tedirginliğe neden olan yangın Burhaniye itfaiyesinin zamanında müdahalesiyle söndürüldü. Çevreci vatandaşlardan Karanfil Bilgin, “Bu gün Orjan yakınlarında .çıkan yangın makilik alanı kül etmiş. Burada yaşayan canlılar kuşlar ve böceklerin zarar gördüğünü tahmin ediyorum. Bu yangın büyük bir doğa katliamını da beraberinde getirdiğini düşünüyoruz” dedi. Ramazan Dinçer de” İnsanımız doğaya karşı biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Doğaya ve doğada yaşayanlara karşı biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum insanımızı. Bir kıvılcım bile bu yaz mevsiminde yangına dönüşebilmekte. Dolayısıyla her zaman bu türden davranışlarımıza dikkat etmeliyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: