Sahillerin Güvenliği Mag’a Emanet

Gemlik Belediyesi ile Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı (MAG) arasında imzalanan protokol ile sahillerde cankurtaran sayısı...

Gemlik Belediyesi ile Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı (MAG) arasında imzalanan protokol ile sahillerde cankurtaran sayısı 5’ten 22’ye çıktı.

MAG Gemlik Temsilcisi Yusuf Yumru, Bursa Bölge Temsilcisi Serap Yar ve Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Sarı arasında imzalanan sahillerin can güvenliği sözleşmesi kapsamında MAG üyeleri hafta sonlarında gönüllü olarak cankurtaranlık hizmeti verecekler. Gümüş ve bronz cankurtaranlık sertifikası sahibi 17 MAG üyesi, Küçük Kumla ve Kurşunlu sahillerinde cankurtaranlık yapacak. Gemlik Belediyesi geçen yıl 7 kişilik personeli ile bu hizmeti vermişti. 2 kişinin emekli olmasıyla bu sayı 5’e düşmüştü. İmzalanan protokol sonrasında Gemlik sahilleri 22 kişilik cankurtaran timiyle güvenliği sağlayacak.

Reklam
Reklam

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Sarı, insan hayatına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, özellikle yaz aylarında meydana gelen boğulma vakalarına karşı tedbir aldıklarını kaydetti.

MAG Gemlik Temsilcisi Yusuf Yumru da, Gemlik Belediyesi’nin telsiz yardımının ardından, kendileriyle böyle bir protokol imzalamasının gururunu yaşadıklarını dile getirerek, “Umarız öğrendiklerimizi uygulama imkânı bulmayız. Gemlik sahillerinin güvenliği artık emin ellerde” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: