Sahillerin güvenliği tartışıldı

MUĞLA (İHA) - Türkiye'nin en büyük sahil şeridine sahip kenti Muğla'da, Sahil Güvenlik Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Toplantıda sahillerin güvenliği ile alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

Marmaris Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Sedat Hasay, Muğla Başsavcısı Nadir Gardaş, Marmaris Kaymakamı İsa Küçük ve diğer ilçe kaymakamları, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Özdemir, Alay Komutanı Albay Şükrü Dinçol ve denizcilik sektörü temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Basına kapalı yapılan toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Aksoy, Sahil Güvenlik Koordinasyon toplantılarını 2 ayda bir değişik yerlerde yaptıklarını belirterek; toplantıda deniz kirliliğinin önlenmesi ve deniz üzerinde gürültü kirliliğini önlemenin yollarını konuştuklarını söyledi.

Aksoy, gürültü kirliliği konusunda en çok Göcek taraflarından özel yat ve tur teknelerinden gelen yüksek müzikten dolayı vatandaşlardan şikayetler aldıklarını ve gürültü kirliliğinin önüne geçmek için karada uygulanan gürültü ölçümü yapılması için çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Ortadoğu'da yaşanan gerginlik nedeniyle mültecilerin yoğun geçiş noktalarının başında Muğla'nın geldiğinin hatırlatılması üzerine Aksoy, "Karada jandarma, polis, denizde Sahil Güvenlik ekiplerimizle ortak bir çalışma içerisindeyiz. Alınan önlemler devam ediyor. Yaşanması muhtemel bir Irak savaşından sonra sayıları hızla artması beklenen mülteciler için gerekli önlemler şimdiden alınmış durumda" dedi.

Reklam
Reklam

Marmaris'te de 60'a yakın kaçağın 3.5 yıldır ülkelerine gönderilmeyi beklediklerinin hatırlatıması üzerine de Aksoy, "Özellikle Somalili grupların iadesinde sorunlar yaşanıyor. Dışişleri Bakanlığımız nezrinde temaslar sürüyor.
Muğla'da 70'e yakın Somali ve Sirilanka uyruklu kaçakta bu sorun yaşanıyor.

Ama en kısa zamanda Dışişleri Bakanlığımızın çalışmaları sonucunda bu sıkıntının biteceğine inanıyorum" diye konuştu.
Toplantının ardından, Vali Aksoy ve beraberindekiler özel bir tekne ile Marmaris sahillerini gezdi.