Şahin: "ak Parti Olarak 2010'da İktidar Olduk"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, hükümetin başına geldiklerinde Doğu'da...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, hükümetin başına geldiklerinde Doğu'da olağanüstü halden dolayı ülkenin bölünmüş olduğunu ama şimdi bunun ortadan kalktığını söyledi.

Baba ocağı Karabük’ün Ovacık ilçesinde partisinin ilçe danışma kurulu toplantısına katılan Mehmet Ali Şahin, köy yollarının dahi birinci sınıf asfalt olması gerektiği halde 30 yıldır enerjisini terör yüzünden 400 milyar dolardan fazla para harcandığının ve bunun 2 yıllık bütçeye eşdeğer olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Terörle mücadelede maddi kayıptan daha önemli can kayıpları olduğunu, verdiğimiz şehitlerin haberleri nedeni ile anaların ağladığını anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Bu terör sorununu Türkiye’nin başından almak def etmek için yola çıktık. Bunu çözmek için sadece hükümet olmak yetmiyordu. Muktedir, iktidar olmak lazımdı. Bazı asker ve sivil bürokratlar siyasilerden daha etkindi hükümetlerden. Terörle mücadele hep bunlara havale edildi. Silahla mücadele ile bu çözülecek sanıldı. İçinden çıkılamaz bir hale dönüştürüldü. Biz daha önce hükümettik ama iktidar değildik. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği sonrası Türkiye’de sivil siyaset ülkenin her meselesine sahip çıkar hale geldi. Biz AK Parti olarak 2010 yılından sonra iktidar olabildik. İşte bundan sonra çözüm süreci başlatıldı."

Çözüm sürecinin Türkiye'yi böleceği konusunda gündem oluşturulmaya çalışıldığını ancak bunun doğru olmadığını belirten Şahin, şunları söyledi: ”Biz iktidara geldiğimizde zaten Türkiye ikiye bölünmüş haldeydi. Ülkenin doğusunda olağanüstü hal bölgesi vardı. Olağanüstü hal valileri vardı. Biz iktidara olağanüstü hal uygulamasını kaldıracağız diye geldik. 18 Kasım’da hükümeti kurduk ve göreve başladıktan 10 gün sonra olağanüstü hal uygulamasını kaldırdık. Türkiye'de iki yönetim olmaz. Türkiye’nin bir bölgesinde olağanüstü hal var ve orada demokratik hak özgürlüğü askıda ve farklı bir yönetim anlayışı var. Farklı bir bölgede başka anlayış vardı.İşte bu ikili yapı ülkeyi ikiye bölüyordu. İşte yıllar sonra Ağrı'da BDP'li Doğubeyazıt Belediyesi 19 Mayıs'ta hizmet binasına Türk Bayrağı ve Atatürk resmi astı. Türkiye'de herşey normalleşmeye başladı. Cudi Dağı'nda 30 yıl sonra piknik ve namaz kılındı. Bu dağ bölgenin en görkemli dağlarından birisidir. Ama terör sebebi ile bu dağı kimsenin gidip dolaşamadığı bir dağdır.”

Reklam
Reklam

Çözüm süreci böyle devam ederse Diyarbakır'da kutlanacak bir sonraki Nevruz Bayramı'nda insanların elinde Türk Bayrağı olacağını savunan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Kavgayla, kanla şiddetle bir sonuca varamazsın. Bu durum sağlıklı düşünmeyi ortadan kaldırır. 780 bin kilometre vatan toprağında barış olsun, hangi etnik kökene sahip olursa olsun Türkiye vatandaşı olmaktan gurur duyalım. Çözüm süreci işte bunu sağlayacak. Birçok başbakan geldi çözüm süreci niyeti ile ama başaramadı. Hatta konuşmak bile cesaret işiydi. Türkiye'de birçok yanlışlar yapıldı. Biz bu yanlışları tesbit ettik, o yanlışları düzeltecek reçetemizi yazdık. İşte çözüm süreci bunun arkasından geldi. Çok şükür Türkiye normalleşti"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: