Şahin: Benim iktidarımdan buna ne?

Antalya - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "(Falan ülkede, falan dernek yöneticileri suiistimal yapmış. Bunun sorumlusu da sizsiniz) diyorlar. Bana ne ya. Bana ne. Almanya'daki bir derneğin yöneticileri yanlış yapmışlarsa, yargılanmışlarsa, benim iktidarımdan buna ne?" dedi.

Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, İslam dininin çok kutsal aylarından biri olan ramazan ayının geride bırakıldığını belirtti.

Bu ayda insanların kendilerini daha çok kontrol etme imkanı bulduklarını söyleyen Şahin, sosyal dokuda şikayetçi olunan rahatsızlıkların da azaldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Vatandaşların ramazan ayını doya doya yaşamaya gayret ettiğini, ancak siyaset kurumu ve kimi siyasetçilerin bugünleri halk kadar duyarlı geçirmediğini belirten Şahin, "Bugünler adeta bir itham yarışı, karşılıklı suçlama yarışı halinde geçti. Bunlar siyaset kurumuna itibar kazandırmadı" dedi.

Şahin, şöyle devam etti:

"Bununla şunu söylemek istemiyorum; eğer bir yerde bir yanlışlık varsa, bir suistimal varsa bir yolsuzluk varsa bu konuşulmasın demiyorum. Bunun üzerine gidilmesin demek istemiyorum. Seviyeden bahsediyorum. Seviye son derece önemlidir. Özellikle siyasette halkın yönetimine talip olanlar, konuşurlarken, birbirleriyle ilgili dahi iddiada bulunurken nezaket sınırları içinde dikkatli olmalıdırlar."

AK Parti Hükümeti olarak, ucu nereye varırsa varsın, kime dokunursa dokunsun suç örgütleriyle, her türlü çetenin üzerine ciddiyetle gidilmesini savunduklarını vurgulayan Şahin, bunun uygulamasını da hayata geçirdiklerini kaydetti.

Türkiye'deki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin sayısının 100 bine ulaştığına dikkati çeken Şahin, özellikle son 3 yılda organize suç örgütleri ve çıkar amaçlı suç örgütleriyle ilgili cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin sayısında büyük artış olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Demokrasilerde iktidar kadar muhalefetin de önemli olduğunu dile getiren Şahin, "Biz, bizi zorlayacak, çalışkan, proje peşinde koşan ve bunu halkıyla paylaşan, bizi hizmette geçecek rakipler görmek istiyoruz. İftira yarışında değil hizmette geçecek rakipler görmek istiyoruz" diye konuştu.

Siyaseti bir hizmet yarışı olarak gördüğünü vurgulayan Şahin, "Hizmette kendileriyle yarışamayanların "Bunlar yolsuzluk yapıyor, bunlar suistimal yapıyor" iddialarında bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de AK Parti'nin önünü (şöyle dediler olmadı, böyle dediler olmadı) bir türlü kesemiyorlar, başkalarının bir takım kişisel hatalarını bize yamamak suretiyle güya bizim yolsuzluklara göz yumduğumuzu ifade ediyorlar. Biz göz yummuyoruz. Gözlerimiz fal taşı gibi açık her türlü usulsüzlüğün üzerine şiddetle gidiyoruz ve gideceğiz. Bu hatayı, yanlışı yapan babamızın oğlu da olsa fark etmez."

AA