Şahin, Braille Alfabesiyle Yazılmış 'Safahat'tan Seçmeler' Kitabını Dağıttı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, görme engellilere Braille alfabesi ile yazılmış Safahat'tan Seçmeler...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, görme engellilere Braille alfabesi ile yazılmış Safahat'tan Seçmeler adlı kitabı dağıttı.

Bir dizi ziyaret için Burdur’a gelen Bakan Fatma Şahin, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)’nde SKS Avşar Han'ın açılış törenine katıldı.

Fatma Şahin, MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’nde bulunan SKS Avşar Han'ın açılış, görme engelliler için Braille Alfabesi ile yazılmış 'Safahat'tan Seçmeler' kitabının tanıtım ve dağıtım törenine katıldı. Bakan Şahin, İl Müftü Yardımcısı Halil Taş tarafından okunan duanın ardından il protokolü ile hanın açılış kurdelesini kesti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program MAKÜ Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Reklam
Reklam

Programda konuşan Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Av. Rahim Esgi, “Mehmet Akif Ersoy Ersoy’u radyolardan, eserlerinden biliyorduk. Safahat'ı hep duyardık ama şimdi Braille alfabesi ile yazılmış olan 'Safahat'tan Seçmeler' kitabını okuma fırsatı da elde edeceğiz." dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon ise “Gönül gözüyle gören dostlarımız için hazırlanan bu çalışmanın önemi çok büyük.” diye konuştu. Türkiye Beyazay Derneği Başkanı ve eski milletvekili Lokman Ayva da “Safahat bizim için milattır, bir gelecek kitabıdır. Üniversitemizin böyle bir hazırlık yaparak geleceğimizi inşa etme noktasında önemli bir çalışma yapmıştır.” diye konuştu.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı da SKS Avşar Han ve Görme Engelliler için Braille Alfabesi ile yazılmış olan 'Safahat'tan Seçmeler' kitabı ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Saatcı, "Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek görme engelli vatandaşlarımız için bastırmış olduğumuz 'Safahat’tan Seçmeler' kitabını tanıtacağız. Üniversitemiz için hedef gösterici ve rehber olarak kabul ettiğimiz Mehmet Akif Ersoy, omuzlarımıza önemli bir sorumluluğu da yüklemektedir. Bu sorumluluk ona layık olmak için çalışmaktır ve hep en iyiyi hedeflemektir. 'Safahattan Seçmeler' kitabı üniversitemiz tarafından toplumsal sorumluluk bilinci çerçevesinde bir kültür hizmeti addedilerek hazırlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BAKAN ŞAHİN: MAKÜ'NÜN İLİMLE YAŞAMI ÖRTÜŞTÜRDÜĞÜNÜ GÖRDÜK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Mehmet Akif Ersoy gibi önemli bir şahsiyetin ismiyle kurulmuş ilim yuvasında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

"Üniversitemizin hem fiziki mekânlarla hem de yaptığı çalışmalarla hayata dokunduğunu, şehirle bütünleştiğini, ilim ile yaşamı örtüştürdüğünü görüyoruz. Bugün yapılan bu çalışmalar bunun en net göstergesidir." diyen Bakan Şahin, şöyle devam etti: "Mehmet Akif Ersoy'un sadece şairlerden bir şair değil, İstiklal Marşı'nı yazan bir gönül adamıdır. Bugün engelli kardeşlerimizin onun o inanç değerlerini, onun o farklı bakış açısını özümsemenin duyma ile değil, parmakları ile hissedip yüreğinde yaşama dokunacak şekilde hissedilmesi için bu çalışmaların ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Mehmet Akif'in özellikle İstiklal Marşı'na, 'Korkma' diye başlaması onun aynı zamanda bir cesaret adamı olduğunu gösteriyor. Ayrıca o günün şartlarında nasıl adaletin ve hakkın yanında yer aldığını görüyoruz. Onun koyduğu istikamet ülkemizin, halkımızın istikameti olarak yoluna devam etmelidir. O yüzden biz de millete hizmet etmek için yola çıktığımız gün itibarı ile 'Önce insan' dedik. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin' dedik." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmasında Engelli Yasası'na da değinen Şahin, bunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk çıkan yasası olduğunu ama çok zaman kaybedilmiş bir yasa, bir o kadar da hızlı çıkan bir yasa olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Saatcı, Bakan Şahin’e Mehmet Akif Ersoy portresi sundu. Program daha sonra görme engelliler için hazırlanan 'Safahattan Seçmeler' kitabının dağıtımı ile devam etti. Antalya Altınokta Körler Derneği üyeleri kitaplarını Bakan Şahin ve protokol üyelerinden aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: