Şahin: CHP samimi değil

Başbakan Vekili Mehmet Ali Şahin, terör konusunun genel görüşmeyle ele alınması amacıyla, CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplanması için başvuruda bulunmasını "samimi bulmadığını" söyledi.

IMF heyetini kabul eden Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, CHP'nin, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmasına ilişkin soru üzerine şunları söyledi: "Sanıyorum, CHP böyle bir kararı Pazartesi günü almıştı. Olağanüstü toplantı talebi, Meclis çalışmalarına ara vermiş ise acil, ivedi konularda Meclis'in toplantıya çağrılma keyfiyetidir. Ancak üzülerek belirtmek zorundayım ki CHP bu konuda samimi değil, niçin değil? Pazartesi günü almış olduğunuz bir kararı, eğer görüşülmesi gereken acil bir konu varsa, o gün Meclis Başkanlığı'na verirsiniz ve ertesi gün de Meclis'i olaganüstü toplantıya çağırırsınız.

Reklam
Reklam

Şimdi, Pazartesi günü bir karar alıyorsunuz, perşembe gününe kadar bekletiyorsunuz, Meclis'in normal açılmasına bir hafta kala Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyorsunuz."

"Ben bunu 'üzüm yemek değil de bağcı dövmek' şeklinde değerlendiriyorum" diyen Şahin, "Çünkü niyetleri gerçekten, Türkiye'nin uzun süredir mücadele ettiği terör konusunda, Meclis'te yapılacak görüşmeyle bir fayda sağlamaksa, bunu anında, hemen yapmak gerekirdi. Bunu zamana yaymak, 'sayın Başbakan'ın Meclis'te bulunmasını arzu ettik falan' demek bunu politik amaçlara alet etmek anlamına gelir, doğrusu anamuhalefet partisi CHP'ye bu tavır yakışmamıştır" dedi.