Şahin: Darbe Konusunda Somut Verilerle Karşılaştık

Darbeleri Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Çorum ve Maraş olayları...

Darbeleri Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Çorum ve Maraş olayları ile ilgili geçen hafta gündeme gelen iddiaları değerlendirdi. Şahin, darbe konusunda somut verilerle karşılaştıklarını söyledi.

Çankırı'da partisinin, Olağan İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Şahin, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Şahin, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na Sivas, Çorum, Kahramanmaraş ve Malatya'da yaşanan olaylarla ilgili, ''Kurgunun tam olarak organize bir hareket olduğuna dair, somut veriler ile karşılaştık. Hem o döneme dair dinlemiş olduğumuz tanıklardan, hem de o döneme ait belgelerden edindiğimiz kanaat, kardeşi kardeşe kırdırma adına, bir kısım gizli ellerin, çok ciddi anlamda uğraşı verdiğini ve çalışmalarından da kısmen de olsa netice aldığını gördük.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Şahin, milletin mezhepsel çatışma çıkarmak isteyenlere gerekli cevabı verdiğini belirterek, ''Memleketin bir bölgesinde mezhepsel bir çatışma çıkartmaya ve bu noktada bu olayları körüklemek isteyenlere karşı da milletimiz en güzel cevabı o gün de vermiş, bu gün de çok şükür veriyor. Biz yapmış olduğumuz tespitler sonucunda, bunları bir rapor haline getirdik ve raporumuzda da belirttik. Umuyor ve inanıyoruz ki bundan sonraki süreç içerisinde bu bölgede kardeşin kardeşe kırdırılmaması son bulur.'' şeklinde konuştu.

Çorum olayları ile ilgili bir kısım medyada yer alan ve Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na yeni belgeler ulaştığına dair iddiaları kesin bir dille yalanlayan Şahin, şunları söyledi: ''Komisyona ulaşan böyle bir rapor söz konusu değil. Bunlar sadece duyuma dayalı hadiseler. Komisyon görevini tamamladı. Şu aşamadan sonra da komisyona herhangi bir belgenin gelmesi söz konusu değil. Yalnız ulusal basında bir kısım isimler, bu hadiseyi daha önce gelmiş olan belgeleri ve raporun ekindeki belgeleri sanki yeni gelmiş belgeler gibi değerlendirip kamuoyuna sunuyorlar. Yeni bir belge gelmesi söz konusu değil. Komisyon faaliyetlerini tamamladı. Ve şu aşamadan sonraki yapılabilecek bütün işlemler de Meclis başkanlığının denetimi içerisinde gerçekleşecekti. Artık tek sorumluluk Meclis başkanlığında.''

Reklam
Reklam

Şahin, 'kendisinin bir dönem baro başkanlığı yaptığını ve Danıştay tarafından karara bağlanan avukatların başörtülü şekilde çalışması uygulamasını nasıl bulduğu'na dair soruya ise şu karşılığı verdi: "Karar ülke ve millet için son derece önemli. Barolar Birliği'nin yıllardır başörtülü kardeşlerimiz üzerinden belirli bir kesimin iddia ve telkinleri sonucunda koymuş olduğu bu yasağın Danıştay 8. Dairesi tarafından kaldırılmış olmasını; ülkemizdeki demokrasinin gelişimine, fikir ve inanç özgürlüğü adına atılmış çok önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Geçmişte baro başkanlığı yaptığım dönem içerisinde de aynı şeyleri savundum. Avukatlar bir taraftan yargısal faaliyet gösterip, kamu hizmeti görevi yaparken bir taraftan da serbest meslek erbabı olarak çalışmalarını devam ettiriyorlardı. Dolayısıyla onların başörtüsü ile duruşmalara girmesi kadar normal bir hadise söz konusu değildir. Bunu bütün yüreğimle, bir de hukukçu kimliğim ile destekliyorum ve kararın doğru olduğuna inanıyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz