Şahin: Dışarıdaki Etkinliğimiz Artıyor, Maliki De Bir Mesaj Gönderecektir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili "Kendi içimizdeki...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili "Kendi içimizdeki sorunları çözdükçe dışarıdaki etkinliğimiz ve saygınlığımız artıyor. Bunların ardı gelecektir. Yakında Irak Başbakanı Maliki de bir mesaj gönderecektir." dedi.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde Elmas Otel'de AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'na katılan Mehmet Ali Şahin, burada yaptığı konuşmada gündemdeki konulara değindi. Çözüm süreciyle Türkiye'nin önemli bir döneme girdiğini kaydeden Şahin, uzun yıllardır hakim olan vesayetçi düzenin, terör örgütüyle mücadeleyi ve terörün sonlandırılması işini sivil siyaset alanının dışında tuttuğunu ifade etti. Artık sivil siyasetin ipleri eline almasıyla terörle mücadelede yeni aşamaya geçildiğini vurgulayan Şahin, şunları söyledi: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarıyla Türkiye önemli bir döneme girdi. Amaç silahların bırakılması ve terör örgütü mensuplarının sınır dışına çıkarılmasıdır. Herkesin barış içinde yaşamasını istiyoruz. Bu coğrafyada ana dili ne olursa olsun herkes barış içinde yaşamıştır. Milletçe demokrasi gömleğini giydik, ama gömleğin ilk düğmesini yanlış ilikledik. İlki yanlış olunca diğerleri de yanlış oldu. Şimdi AK Parti gömleğin düğmelerini açıp yeniden giyiyor. Bu topraklarda herkes birinci sınıf vatandaştır. Geçmişte yaşanmış olan birtakım hatalardan ders çıkarıp düzeltmek bize düştü."

Reklam
Reklam

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili de konuşan Şahin, çözüm sürecinin sadece ülkede değil dünyada da etkiler yaptığını vurguladı. Şahin, "Üç yıldır 9 insanın hayatına mal olan baskın nedeniyle Türkiye, İsrail'den özür ve ölenlerin yakınlarına tazminat bekliyordu. Filistin'e ambargonun kaldırılmasını istiyordu. Dün İsrail Başbakanı, Başbakanımızı arayarak Türk halkından özür diledi. Tazminat ödeyeceğini ve Gazze'ye ambargonun bir takvim içinde kaldırılacağını söyledi. Kendi içimizdeki sorunları çözdükçe dışarıdaki etkinliğimiz ve saygınlığımız artıyor. Bunların ardı gelecektir. Yakında Irak Başbakanı Maliki de bir mesaj gönderecektir.'' sözlerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz