Şahin: Gezi Parkı Provokasyonu CHP Ve Sosyal Medyayı Itibarsızlaştırdı

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin İstanbul...

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak iyi niyetli çevrecilerin masum tepkisinin, CHP merkezli marjinal ve radikal örgütler tarafından AK Parti ve Erdoğan karşıtlığına dönüştürüldüğü söyledi.

Aldığı seçim yenilgileriyle halktan ümidini kesen millete sırtını dönen CHP’nin, ümidini marjinal örgütlerin sokak zorbalığına bağladığını vurgulayan Şahin, kendisinin de hafta sonu İstanbul’da olduğunu belirtip, CHP teşkilatlarının koordinasyonu ile marjinal ve bölücü çete örgütlerinin gece yarısı sokaklarda çanak çömlek çalarak yaptığı tacizlerin İstanbulluları oldukça rahatsız ettiğine bizzat şahit olduğunu belirtti. Gezi Parkı provokasyonunun, CHP'nin halktan uzaklaşarak bir marjinal örgüte dönüştüğünün somut resmi olduğunu dile getiren Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “CHP, kuru sloganlar, donmuş kalıplar veya son derece basit formüller çerçevesinde siyaset yapmanın ötesine geçemiyor, dünyaya bu kalın çerçeveli ve miyop camlı gözlüklerin ardından bakıyor, hiçbir zaman değişime ve gelişime ayak uyduramıyor, bu gidişle hep misyonuna ihanet edecek ve asla felsefesindeki amaçlarına ulaşamayacaktır. Şu an ki görünümüyle CHP kemikleşmiş siyaset anlayışı ile yarattığı dolambaç duvarlarının arasında çıkış yolu arayıp da bulamamanın verdiği çaresizlikle, ne yaptığını bilmez bir şekilde partinin geleneksel dünya görüşüyle bağdaşmayacak çıkışlardan medet umar hâle gelmiştir.”

Reklam
Reklam

AK Parti’nin başta İstanbul olmak üzere diğer illerdeki tüm teşkilatlarının provokasyonlara gelmeyerek, büyük bir sınavdan başarıyla geçtiğini anlatan Şahin, sağduyulu vatandaşların masum tepkilerini aralarına karışarak terör eylemlerine dönüştüren marjinal örgüt üyelerinin her zaman toplumsal olayları bir araç olarak kullanıp kendilerini gösterme çabası içinde olacaklarına dikkat çekti.

Gezi Parkı provokasyonunun Türkiye'de sosyal medyayı itibarsızlaştırdığını ve güven kaybına uğrattığını, son bir haftadır sosyal medyadaki sunulan ve paylaşılan birçok içeriğin sahte, yanlış ve kirli olduğunu belirten Şahin, sosyal medya ile ilgili şu uyarılarda bulundu: “Sosyal medyada takip ettiğimiz kişilerin güvenirliği en önemli unsur olmalıdır. Maksatlı ve yalan içerik paylaşımı bloklanmalıdır. Sosyal medyada her türlü paylaşıma evet ama yalan ve düzmece içeriklere ve paylaşımcılarına hayır. Bu mecrada yalan, iftira, şiddet değil saygı, dürüstlük, kardeşlik ve paylaşım hakim olmalı. Sosyal medya kirliliği ile mücadele etmeliyiz. Gezi Parkı provokasyonuyla sosyal medya da yakılmış, yıkılmış tahrip edilmiş, adeta yalan ve iftiralarla ırzına geçilmiştir. Çok daha önemlisi sosyal medya halkı kışkırtmak amacıyla ajanların da şebekelendiği bir mecra durumundadır. Sosyal medyayı kullanan herkes bu uyarıları dikkate almalı, takip ve takipçiler konusunda dikkatli, seçici olmalıdır. Sosyal medya, örgüt ve ajanların adam devşirme, operasyon, manipülasyon ve provokasyon mecrası haline gelmiştir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: