Şahin: Halter olayı tüm sporculara ders olmalı

İSTANBUL (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uluslararası Halter Federasyonu'nun (IWF) Türkiye Halter Federasyonu'nun uluslararası faaliyetlerini geçici olarak askıya almasının sadece haltercilere değil tüm sporculara bir ders olması gerektiğini söyledi

Şahin, "Milli olmuş, Ay-yıldızlı formayı giymiş olan sporcularımız artık 70 milyonu temsil ettiklerini bilerek davranışlara dikkat etmelidir. Bırakın doping numunesi örneğini almayı, bu anlama gelebilecek sözlerin dahi konuşulmasına fırsat vermemesi gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uluslararası Halter Federasyonu'nun (IWF) Türkiye Halter Federasyonu'nun uluslararası faaliyetlerini geçici olarak askıya almasını İHA muhabirine değerlendirdi. Bu kararın sadece haltercilere değil, tüm sporculara bir ders olması gerektiğini belirten Bakan Şahin, "Ben de bu haberi yeni aldım.

Biraz önce Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile görüştüm. IWF, 15 Kasım tarihinde yapılacak Dünya Halter Şampiyonası'na Türkiye'nin katılmaması istikametinde bir karar almış. Aslında Halter Federasyonu da, Dünya Şampiyonası'na 2 sporcuyla katılacaktı, doping kontrolünde sorun yaşayan şampiyon haltercilerimizin katılmamaması istikametinde bir karar vermişti.

Aslında Türkiye Halter Federasyonu ile IWF'nin kararları arasında birinin sadece 2 sporcuyla katılması diğerinin de katılmaması şeklinde bir fark olduğunu görüyorum. Bu karardan son derece üzüntü duydum. Milli olmuş, Ay-yıldızlı formayı giymiş olan sporcularımız artık 70 milyonu temsil ettiklerini bilerek davranışlara dikkat etmelidir. Bırakın doping numunesi örneğini almayı, bu anlama gelebilecek sözlerin dahi konuşulmasına fırsat vermemesi gerekir. Bu kararın sadece haltercilerimize değil, tüm sporcularımıza da bir ders olmasını diliyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dopingle mücadelede Türkiye olarak son derece hassas olduklarını belirten Bakan Şahin, "Bakanlık, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Halter Federasyonu olarak doping konusunda asla müsamahamız yoktur. O nedenle alınmış kararı üzüntüyle karşılıyorum. Ancak bu kararın bundan sonra böyle olaylarla karşılaşmama noktasında her türlü önlemi almamız konusunda bir görev de yüklediğini düşünüyorum. Ankara'ya gittikten sonra da ilgili arkadaşlarla oturup durum değerlendirmesi yapacağız. Halter son yıllarda ülkemizde çok gelişti, dünyada söz sahibi olduk. WADA'nın ve IWF'nin milli haltercileri yakınen takip etmemesi düşünülemezdi. Bunun halter sporunun daha da gelişmesi bakımından olumsuz bir sonuç vereceği kanaatinde değilim. Belki bundan sonra bazı tedbirler almamız konusunda ikaz görevi yapar" dedi.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olayları da değerlendiren Bakan Şahin, "Geçtiğimiz yıllara göre tribünlerdeki olaylarda ciddi bir azalma var. Tribün terörü yer yer devam ediyor olsa da sezonun henüz başındayız Ama hepimizi rahatsız edecek düzeyde olumsuz olaylarla karşılaşmıyoruz. Yer yer ufak tefek olaylar olsa da bu konuda çıkartmış olduğumuz yönetmelikler ve yasalarla alınan tedbirler büyük ölçüde rahatlık getirdi. Bundan sonra konuyu takip edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam