Şahin: İhalelerde kimseye arka çıkmadık

Ankara (AA)- Devlet Bakanı ve başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, spor alanındaki ihalelerde "hiç kimseye arka çıkmadıklarını, kıyak geçmediklerini" ifade ederek, "Kimsenin siyasi etiketine bakmayız. Herkesin iktidarı olarak hareket ettik, öyle hareket etmeye de devam edeceğiz" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Danıştay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Vakıflar Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı ile Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunun bütçeleri üzerindeki görüşmeler devam ediyor.
Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında eleştirilerde bulunduğunu, "Sporcularda doping çıkıyor, gayri ahlaki ilişkiler oluyor" dediğini anımsatarak, "En ufak bir ihbar, gazetede çıkan en ufak bir haberi ihbar kabul ederek, bazen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bazen de Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığının teftiş kurulunu harekete geçirdim. Hiçbir olayın arkasını takip etmeme gibi bir durum söz konusu olmadı" dedi.

Reklam
Reklam

Şehir içinde kalan statların şehir dışına çıkartılmasını isteyen belediyelere yardımcı olduklarını belirten Şahin, Antalya'ya 30 bin kişilik stat yaparak, burada kamp yapan kulüplerin stat ihtiyacını gidereceklerini bildirdi. "İhalelerde hiç kimseye arka çıkılması, kıyak geçilmesi söz konusu değil. İhaleye girer, kazanırsa kazanır. Kimsenin siyasi etiketine bakmayız" diyen Şahin, "Öyle olsa CHP'li belediyelere spor alanında niye yardımcı olalım? Biz herkesin iktidarıyız. Herkesin iktidarı olarak hareket ettik, öyle hareket etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Bakan Şahin, CHP'lilere, "Ancak siz iktidarda bulunsanız, İzmir Belediyesi AK Parti'li olsa, yardım yapar mısınız acaba?" diye sordu. Mehmet Ali Şahin, 2013 Akdeniz Oyunlarına aday olan ve belediye başkanı CHP'den olan Mersin'in bu oyunları kazanması için desteklediklerini ifade ederek, "Hiçbir partizanca yaklaşım içerisinde olmayız, o belediye başkanı da bizim belediye başkanımız" diye konuştu.

Şahin, kamuda çalışan tüm personelin bilgilerinin tek bir merkezde toplanmasını sağlayacak olan Pernet Projesini 2007 sonuna kadar hayata geçireceklerini de ifade etti.

Reklam
Reklam