Şahin: İhracatın Artması Için TL’nin Değerlenmemesi Lazım

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Türkiye’de ihracatın artması için en önemli faktörün TL’nin...

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Türkiye’de ihracatın artması için en önemli faktörün TL’nin değerlenmemesi olduğunu söyledi.

“Artık Japonya bile bu silahı çekiyor.” diyen Şahin, “Japonya, 'ben paramı değersizleştireceğim' diyor. İngiltere, piyasaya para sürerek parasını ucuzlatıyor. Bu sayede ihracat gücünü artırıyor.” dedi.

Dünya pazarında pay kapmanın iki yolu bulunduğuna işaret eden Şahin, “Birincisi, teknoloji üreteceksiniz. Teknoloji uzun soluklu bir iş ve her ülke bulamaz. Almanlar, yüzyılda teknolojiyi koymuşlar. Onların parası değerlense bile insanlar o malı almak zorunda.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aynı durumun tekstil, otomotiv ve elektronikte söz konusu olamayacağını anlatan Kemal Şahin, “Bu ürünleri dünyada yüzlerce ülke yapıyor. Dolayısıyla bunlarla rekabet içerisindesiniz. İşçilerin maaşını düşüremezsin, artırmanız lazım. O halde kurlarınız, kendi para biriminizin makul seviyede kalması lazım ki başka para birimleri değerinde pahalanmasın. Bence Türkiye’nin ihracatının en önemli faktörü TL’nin değerlenmemesi lazım. Hatta göreceli olarak biraz değer kaybetmesi lazım ki ihracatımız ve istihdamımız artsın.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: