Şahin: Oturarak pantolon eskiten değil icraatla ayakkabı eskiten kaymakam makbul

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kaymakamları uyararak, “Benim için koltuğunda oturarak pantolonu eskiten kaymakam değil,...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kaymakamları uyararak, “Benim için koltuğunda oturarak pantolonu eskiten kaymakam değil, icraatlarıyla ayakkabısını eskiten kaymakam makbuldür.” dedi.
Şahin, valilikte kaymakamlarla toplantıda biraraya geldi. Burada konuşan Şahin, kaymakamlara önemli mesajlar verdi. Giresun'da çalışmaların sağlıklı yürümesi için kendisinin sıkı takip içerisinde olduğunu, aynı performansı kaymakamlardan da beklediğini vurgulayan Şahin, "Kaymakamın görevi pasif olanı aktif hale getirmektir. Benim için koltuğunda oturarak pantolonu eskiten kaymakam değil, icraatlarıyla ayakkabısını eskiten kaymakam makbuldür.” diye konuştu.
Şahin, kaymakamlara şu uyarılarda bulundu: "Muhtarlarımızı görev ve yetkileri konusunda eğitime tabi tutacağız. Ayrıca, bilgisayar eğitimi vererek kura ile bilgisayar sahibi yapacağız ve onların hizmet için koşmalarını sağlayın. Köylerde boş bulunan okul, sağlık ocağı gibi boş atıl binaların mutlak suretle değerlendirmesini yapın. Yol yapımında daha fazla yol yapılması için köylerin de katılımını sağlayın. İlçelerinizde her 20 köye bir park düşecek şekilde proje hazırlayın. Biz size gerekli desteği sağlayacağız. Resmi araçların da sadece resmi işlerde kullanılmasını sağlayın. Tasarrufa riayet edin. İzinlerinizi de kış mevsiminde kullanın.”
Kaymakamlık binalarının fuil oil ve mazot yakıtından daha tasarruflu olan kömüre geçmelerini isteyen Vali Şahin, kaymakamları bu konuda uyardı. "Bu yakıtlarda 72 milyon insanımızın hakkı bulunuyor." diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kömür, diğer yakıtlara göre çok daha tasarruflu. Bu kalemden sağlanacak tasarrufla elde edilen para hizmete dönüştürülmeli. Mart ayına kadar kömür yakıtına geçmeyen kaymakamlıkların yakıt paralarını ödemeyeceğim. Bu durumda olan kaymakamlar yakıt paralarını cebinden ödemek zorunda kalacaklar."

Reklam
Reklam

VALİ ŞAHİN: OKUR YAZAR OLMAYAN KALMAYACAK
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, ayrıca, Giresun'da okur yazar olmayan kimsenin kalmayacağını söyledi. Şahin, 'Ana-Kız Okuldayız Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kampanya öncesinde Giresun'da 48 bin okuma yazma bilmeyen vatandaş bulunduğunu, bugün itibariyle bu sayının 29 bin seviyesine düşürüldüğünü belirtti.
Giresun'da, kampanya kapsamında hedeflenen oranın üzerinde bir başarı yakalandığını ifade eden Şahin, "Kampanyanın hedefine ulaşması ve ilimizde okur yazar olmayan sayısının bu seviyelere düşmesi örnek bir çalışma ile oldu. Demek ki bir işin üzerine düşülünce başarı elde ediliyor. Bu başarı temposu ile gidilirse önümüzdeki yıl bu rakam 15 bin seviyelerine düşer. İlimiz Türkiye sıralamasında 21.sırada bulunuyor, tempomuzu daha da artırarak bu sıralamayı 10-15’lere düşürerek görülmedik bir başarı çıkası yakalamış oluruz.” diye ifade etti.
“Ana-Kız Okuldayız” kampanyasının hedefine ulaşması ve Giresun'da okuma-yazma bilmeyen kişi kalmaması için her türlü imkanın kullanılacağını, bunun için yeterli öğretmen olmaması durumunda din görevlilerinden de faydalanma yoluna gidileceğini aktaran Şahin, çalışmaların kesintisiz devam ettirilmesinin sağlanacağın belirtti.
Vali Şahin, “Bu çalışmalar sırasında başarılı olan kaymakam ve müdürleri altın ile ödüllendireceğim. Kampanyada hedef yüzde 60’dı. Biz bu hedefi yakaladık. Şimdi ise bu hedefi yüzde 80’lere çıkarmak için çalışıyoruz. Hedefe ulaşmak için okul, cami, kurs, ev neresi olursa olsun her mekan ve imkan kullanarak okuma-yazma bilmeyene okuma-yazma öğreteceğiz. Bunun için bütün imkanlarımızı seferber ederek hep beraber hedefe ulaşacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz