Şahin: Şiddet mağduruyla, fuhuştan gelen kadını ayrı yerlerde barındıracağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şiddet mağduru biriyle, fuhuştan gelen birinin ayrı yerlerde...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şiddet mağduru biriyle, fuhuştan gelen birinin ayrı yerlerde barındırılarak ve ayrı konumlandırılarak ayrı takip edeceklerini söyledi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla sabahın erken saatlerinde Van’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in ilk durağı Van Valiliği oldu. Van Valisi Münir Karaloğlu’yla yarım saat görüşen Şahin, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, 'Fuhuş yapan kadın ile şiddet gören kadın arasında bizim için fark yok. İkisini de kabul edeceğiz’ yönünde açıklamanız oldu. Bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz?’ şeklindeki sorusuna Bakan Şahin, şu şekilde yanıt verdi:
"Biraz önce valimizle de bu konuyu konuştuk. Her birimin kendi içinde sınıflandırılması, ihtisaslaşması önemli. Sığınma evine gelen kadınlarımızın kendi içinde kategorize edilmesi bizim için önemli. Gazeteci arkadaşlarımızın haber yaptığı konu, şiddet mağduru biriyle fuhuştan gelen birinin ayrı yerlerde barındırılması ve sınıflandırılmasıyla ilgili bir sohbetti. Dolayısıyla bunu önemsiyoruz. Ayrı konumlandırarak ayrı takip edeceğiz. Haberin içeriğini daha okumadım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz