Şahin: Terör örgütü, piskolojik çalışma ile farklı gösterilmeye çalışılıyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütünün piskolojik çalışma kapsamında, olduğundan farklı gösterilmeye çalışıldığını, kimi...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütünün piskolojik çalışma kapsamında, olduğundan farklı gösterilmeye çalışıldığını, kimi zaman masum ve mağdur haline getirilmeye çalışıldığını ifade etti. Şahin, bu durumun arkasında, bazı Avrupa ve öte başka dünya ülkeleri bulunduğunu belirtti.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu'da televizyonlar tarafından ortak yayınlanan pogramda sorulara cevap verdi. Bazı yayın organlarında kendisinin eleştirilerine yönelik olumsuz haberlerin sorulduğuna dikkat çeken Bakan Şahin, Türkiye'de terörle mücadalede önlenen olayların sayısının yüksek olduğunu belirtti. Şahin, kendisinin bu tür olaylar için olmayan olaylar ifadesini kullandığını belirtti. Yapılan son çalışmalar ile örgütün bir çözülme süreci içine girdiğini belirten Şahin, terörün, silahlı propaganda kadar piskolojik propaganda olmak üzere iki boyutunun olduğunu ifade etti.
Türkiye'de terörle mücadele piskolojik boyutun bu zamana kadar önemli olçüde geri planda kaldığını aktaran Şahin, piskolojik çalışma içinde terörle mücedele edenlere karşı da yürütülecek bir piskolojik çalışma yapıldığını hatırlattı.
Herkesin bilerek ya da bilmelerek kimi zaman terör örgütünün planı doğrultusunda pozisyon alabileceğini, bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Şahin, “Bana söylenen, yazılan yazılar terör örgütünün yürüttügü piskolojik hareketin şehirde, uluslararası boyutta uygulanmasından başka bir şey değildir. Belki alışılmış cümleler kurmuyorum, belki meselelerin etrafından teğet geçen ifadeleri tercih etmiyorum. Bir meseleyi, acı çektiğimiz bir meseleyi ele alıyoruz. Herkesin, hangi senaryonun bir parçasıyız ya da değiliz bunu düşünmesi lazım.“ dedi.
Ayrıca, Türkçeyi iyi kullandığına, insanlarla iyi iletişim kurduğuna inandığını aktaran Şahin, bu zamana kadar hemen her ortamda insanlar ile içiçe olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz