Şahin uyardı Bahçeli konuşmasını yarıda kesti

23 Nisan Bayramı nedeniyle yapılan özel gündemli toplantıda, Meclis Başkanı Şahin’in konuşma süresiyle ilgili uyarısı üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını yarıda kesti.

ANKARA (ANKA) - Meclis Genel Kurulu’nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan özel gündemli toplantıda, Meclis Başkanı Şahin’in konuşma süresiyle ilgili uyarısı üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını yarıda kesti. Bahçeli “İçinde bulunduğumuz zaman diliminde; egemenliğin temsil yeri olan Meclisimizi etkisizleştirecek, gücünü zayıflatacak, yalnızca sembolik bir yer haline getirebilecek sinsi arayışlara da şahit olmaktayız. Bunun yanı sıra yeni hanedanların türemesi için içten içe heveslenenlerin, buna kapı aralayabilecek tavır ve davranışlarında söz ve eylemlerinde dikkat çekici bir etkinlik görülmektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Meclis Genel Kurulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan özel oturumda Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarının ardından kürsüye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Bahçeli, yaptığı konuşmada TBMM’nin açılışı ve milli mücadelenin hukuki ve siyasi merkezi haline gelmesinin dönemin en önemli stratejik hamlelerinden birisi olduğunu ifade etti.

“MECLİS’İN AÇILIŞIYLA KARAR ORGANI OLUŞTU”

Türk milletini yaşatmama konusunda ittifak halinde olan sömürgeci ve kanlı güçlere karşı milletin hakkını korumak üzere TBMM’nde inançlar, özlemler, tutkular, sevdalar ve hedeflerin bir araya geldiğini kaydeden Bahçeli “Kendi gücünün üzerinde hiçbir kesimi, odağı ve kuvveti görmeyen milletimiz her zaman ilham kaynağımız olacak asil bir duruş sergilemiştir. TBMM’nin kaynağı Türk tarihinin şanlı sayfalarından ve muazzam hatıralarından feyiz almıştır. Böylelikle milli kimliğin, milli egemenliğin ve milli onurun eşsiz bir abidesi olmuştur” dedi. Meclis’in açılışıyla milli bir karar organı oluştuğunu, İmparatorluktan milli devlete geçiş yollarının ne pahasına olursa olsun inşa edileceğinin duyurulduğunu söyleyen Bahçeli, “Kutlu Meclisimiz, milletimizden aldığı görev ve yetkilerin sorumluluğunu her zaman üstün bir vakarla taşımış ve dünyada eşine çok az rastlanan bir bağımsızlık mücadelesinin karar ve hareket merkezi olmuştur. Bu itibarla bir tarafta vatan topraklarını işgal eden gözü dönmüş ve işgalci yabancı mihrakların haddi bildirilmiştir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“TBMM’NİN KURULUŞUNDA CUMHURİYET’İ İÇİNE SİNDİREMEYENLERE BİR ÇOK NASİHATLER VAR”

İlk Meclisin milletin kendi mukadderatına sahip çıktığının, buna hiçbir elin ve emelin uzanamayacağının ifadesi olduğunu vurgulayan Bahçeli şunları söyledi:

“Cumhuriyet’i hala içine sindirememiş, millet gerçeğini anlayamamış ve birlikte yaşama ülküsünün vazgeçilmezliğini özümseyememiş zavallılar için TBMM’nin kuruluşunda bir çok nasihatler vardır. TBMM, ayrılmak için bir araya gelenlerin dönemsel ve anlık ittifakıyla hayata geçmemiştir. Farklılıklara dayalı bir millet yapısının oluşması için kurulmamıştır. Çıkarların gereği ve menfaatlerin zorunluluğu olarak açılmamıştır. Hele hele bir zaman sonra millet egemenliğinin sulandırılması ve etnik kimliklerin demokrasi eliyle teşvik edilmesi için ise hiç ortaya çıkmamıştır.”

“DÜNÜN KAHRAMANLARI GERİ ADIM ATMADI BİZ DE ATMAYACAĞIZ”

İlk Meclis’te değişik görüş ve yaklaşımlara tesadüf edildiğini, etnik kökeni, dili, dini, mezhebi ve yöresi ne olursa olsun; millet emanetini alarak Meclis’e gelenlerin aynı rüyaya daldığını, aynı hayalleri gördüğünü ve hedefine kilitlenen bir ok gibi aynı aydınlık geleceğe odaklandığını kaydeden Bahçeli şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Milli Mücadelenin karar ve icra organı olan TBMM tuzakları bozmuş, tertipleri boşa çıkarmış ve şehit kanıyla aziz vatanı zehirleyenlerden kurtarmıştır. Unutmayalım ki, dünün kahramanları hiçbir zorluk karşısında geri adım atmamışlardı. Biz de atmayacağız. Türk milletinin birlikte yaşama idealinden ödün vermemişlerdi. Biz de vermeyeceğiz. Kuru tehditlere aldırmamışlardı, biz de aynı yolda yürüyeceğiz. Ateşe, mermiye, topa ve tüfeğe karşı fani bedenlerini koymuşlardı. Dilemeyiz, ama benzer durumla karşılaşırsak biz de seve seve aynı tavrı göstereceğiz. Onlar hiçbir zaman şahsi ikballerinin hesabında olmamışlardı. Gaz lambalarının altında, odun yakılan sobaların etrafında vatan dediler, milletin devamlılığını hedeflediler. Biliniz ki biz de aynı azim ve inançla yolumuza devam edeceğiz.”

“MECLİS’İ ETKİSİZLEŞTİRECEK SİNSİ ARAYIŞLARA ŞAHİT OLMAKTAYIZ”

Bahçeli milli mücadele kahramanlarının her hareketlerini demokratik gelenek ve kurallara oturtmaya özen gösterdiğini, Meclislerin demokratik toplumların özgürlüğe ve bağımsızlığa ulaşmasının teminatı olduğunu da ifade ederek “Bu kapsamda Meclis’e gelen millet temsilcileri tüm olumsuzluklara rağmen yeni ve milli düşünceler ortaya atabilmeli, ülkesini ve halkını bulunduğu konumdan daha ileri bir düzeye ulaştırabilecek öneriler sunabilmelidir. Ne var ki içinde bulunduğumuz zaman diliminde; egemenliğin temsil yeri olan Meclisimizi etkisizleştirecek, gücünü zayıflatacak, yalnızca sembolik bir yer haline getirebilecek sinsi arayışlara da şahit olmaktayız. Bunun yanı sıra yeni hanedanların türemesi için içten içe heveslenenlerin buna kapı aralayabilecek tavır ve davranışlarında söz ve eylemlerinde dikkat çekici bir etkinlik görülmektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ŞAHİN UYARDI KONUŞMASINI YARIM KESTİ

Bahçeli’nin konuşmalar için ayrılan 10 dakikalık süreyi aşması nedeniyle Meclis Başkanı Şahin, 3 dakika süre verdiğini belirterek Bahçeli’ye, konuşmasını tamamlaması için yeniden ek süre verdiğini söyledi. Şahin’in bu uyarısının ardından ise Bahçeli, konuşmasının yazılı metinde yer alan bölümünü tamamlamadan Genel Kurul’u selamlayarak kürsüden indi.