Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu:

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni yerleşim alanlarının planlı bir şekilde yapılaşmasını sağladıklarını bildirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni yerleşim alanlarının planlı bir şekilde yapılaşmasını sağladıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, 6.5 milyon metrekare alanı kapsayan "Yeşilvadi Projesi" çerçevesinde Türkiye'nin en büyük parkı ve 50 metreli 12 kilometre uzunluğundaki yol çalışmasının başladığını belirtti.

Yeni yerleşim alanlarının planlı bir şekilde yapılaşmasını sağladıklarını ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Gaziantep için çok önemli olan bu projemiz, 6.5 milyon metrekare alanı kapsamaktadır. İçerisinde 50 metre genişliğinde 12 kilometre uzunluğunda yeni açılacak bir yol ve Türkiye'nin en büyük parkı olacak 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde park alanı bulunmaktadır. 35 bin konutun yapılacağı ve 150 bin kişinin yaşayacağı Yeşilvadi Projesi'ni çarpık yapılaşmanın gelişme alanı olan bölgede yaparak, bu yapılaşmanın önünü kesiyoruz. Projenin başlangıç noktası olan havaalanı yolu üzerinde 702 konutumuzun inşaatına başladık."

Reklam
Reklam

2013 yılı temmuz ayında bu konutları hak sahiplerine teslim edeceklerini bildiren Tahmazoğlu, "Yeni yerleşim alanlarının planlı bir şekilde yapılaşmasını sağlıyoruz" dedi.

-Şahinbey Belediyesi'nin yıkım çalışmaları

Şahinbey Belediyesi, ilçe genelinde güvenliği tehlikeye sokan metruk yapıların enkaz temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şenyurt Mahallesi'nde Şahinbey Toplum Destekli Polis ekiplerince, madde bağımlısı barınağı olarak kullanıldığı yönünde tutanak tutulan evler, mahalle muhtarlarının başvurusu üzerine yıkılmaya başlandı.

Ekipler tarafından gerçekleştirilen yıkımın semt sakinlerini sevindirdiği bildirildi.

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz