Şahinbey Belediyesi, 13 Ülkeden Gelen Öğrencilere Gaziantep’i Tanıttı

‘2012 Türkçe Yaz Okulu Gaziantep Programı’ kapsamında 13 farklı ülkeden Gaziantep’e gelen öğrenciler, Şahinbey Belediyesi...

‘2012 Türkçe Yaz Okulu Gaziantep Programı’ kapsamında 13 farklı ülkeden Gaziantep’e gelen öğrenciler, Şahinbey Belediyesi sponsorluğunda şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Şahinbey Belediyesi tarafından kısa sürede restore edilerek el sanatları ile yaşayan müze olarak hizmete sunulan tarihi Gümrük Hanında başlayan gezi turu Gaziantep Kalesi, Zincirli Bedesten, Bakırcılar çarşısı, Elmacı Pazarı, Gaziantep Savaş Müzesi ve Yaşar Torun Gençlik Merkezi sonrasında bölgede ilkleri içinde barındıran Şahinbey Parkında son buldu. Üç gün boyunca Gaziantep’in tarihi ve turistik yerlerini gezen 19 öğrenci son olarak geldikleri Şahinbey Parkında Miniatürk gezisi sonrasında teleferik turu ve dağ kızağı ile doyasıya eğlendi.

Reklam
Reklam

Gezisi sonrasında Gaziantep’e olan hayranlıklarını dile getiren öğrenciler, “Gaziantep’te gördüklerimizden çok etkilendik. Gaziantep, yemekleri güzel olduğu kadar, her köşesi tarih kokan bu şehirde tarihi kültür mirasının korunması adına güzel çalışmalar yapılmıştır. Başta bizlere bu şehri görmemizi sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: