Şahinbey Belediyesi kaldırım işgali için çalışma başlattı

Gaziantep’in merkez ilçesi Şahinbey Belediyesi, kentte kötü bir görüntü oluşturan kaldırım işgalleri için meclis kararı...

Gaziantep’in merkez ilçesi Şahinbey Belediyesi, kentte kötü bir görüntü oluşturan kaldırım işgalleri için meclis kararı alıyor. Belediye, meclis üyelerinin bilgisine başvurdu. Karar, belediye meclisinden geçerse bundan böyle ilçede esnaf kaldırımı işgal edemeyecek.

Şahinbey Belediyesi’nde kaldırım işgali ile ilgili sunulan maddeyi yorumlayan Şahinbey Belediye Başkan Tahmazoğlu, “Yapılan işgallerde bir bedel ödenmesi ile caydırıcılık sağlamak ve işgali tamamen ortadan kaldırmaktır. Hedefimiz sıfır işgal olmasıdır.” dedi.
Bu arada, Şahinbey Belediyesi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis gündemine geçmeden bir aylık çalışma hakkında bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, asfalt ve kilittaşı çalışmasının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.
İlçe genelinde çarpık yapılaşma ve metruk yapılarla mücadelenin devam ettiğini bildiren Tahmazoğlu, “Bu konuda asla müsaade etmiyoruz. Gümrük Hanı ve Bostancı Mektebi'nde restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yine geçtiğimiz ay içinde yaptığımız 100 parktan 56 adedine Gaziantep doğumlu şehitlerimizin isimlerini verdik. 2. Uluslararası Folklor Festivali düzenledik. Altı ülkenin katıldığı festivalde Emre Aydın, İzzet Yıldızhan ve Muazzez Ersoy konseri düzenledik. Festivalimize yaklaşık 100 bin vatandaşımız katıldı. Yine sporda dünya ve Türkiye şampiyonları yetiştiriyoruz. Karate, teakvando, halk oyunları ve bilek güreşinde sporcularımız Avrupa ve Türkiye birincilikleri almıştır. Okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve sporla uğraşmaları için yedi dalda yaz spor okulu açtık. Okulumuza bin 310 öğrencimiz kayıt yaptırdı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz