Şahinbey Belediyesi Mart Meclisi Yapıldı

GAZİANTEP (İHA) – Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmasında 2 bin 122...

GAZİANTEP (İHA) – Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmasında 2 bin 122 evin kamulaştırmasını yaptıklarını ve bin 879 evin yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şahinbey Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Başkan Tahmazoğlu, gündem maddelerine geçmeden önce şubat ayı içinde yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında slayt eşliğinde bilgiler verdi. Vatandaş memnuniyetine yönelik birçok alanda çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Dört bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmamızda 2 bin 122 evin kamulaştırmasını yaptık. Bin 879 evin yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm alanımızda yapımına başladığımız Çamlıca bin 71 konutlarımızın 379’unun inşası hızlı bir şekilde devam ediyor. 7 milyon metrekare alan üzerinde uygulanan ve Gaziantep’in çehresini değiştirecek olan Yeşilvadi projemizde 3 metre yüksekliğinde 7 metre genişliğindeki 6,5 kilometre uzunluğundaki yağmur kanalımızın yapımı devam ediyor. Yine aynı şekilde park çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeşilvadi 702 konut ve Mavikent konutlarımızın örnek daireleri tamamlandı. Mavikent konutlarımızın bin tanesini 60 bin TL’ye 10 yıl vadeli 12 bin peşin olmak üzere ayda 400 TL taksitle kura ile satışa sunulacaktır. Şahinbey Sanayi sitemizde örnek işyerlerimiz tamamlandığında başvuruları alarak satışa sunacağız. Bir yandan sokak sağlıklaştırma çalışmamız devam ederken, 180 bin metrekare alana sahip olan Güneykent mesire alanında hızlı bir şekilde çalışma yapıyoruz. Gençlik merkezi ve sosyal tesislerimizde şuanda 30 branşta 27 bin 500 kursiyerimiz aynı anda eğitim görüyor. 12 sosyal tesisimizin inşaatı devam ediyor. Yaşar Torun Gençlik Merkezimizde 570 Suriyeli’ye lise ve Türkçe okuma yazma eğitimi veriyoruz. Evlilik okulumuzda bu güne kadar 3 bin 396 kişi eğitim aldı. Hoş geldin bebek projemiz kapsamında 8 bin 690 bebeğimizi evinde ziyaret ettik” dedi.

Reklam
Reklam

Gündeme alınan 20 maddenin 10’u İmar Komisyonuna 10’u ise Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemde görüşülecek madde kalmadığından bir sonraki meclis 7 Mart 2013 Perşembe günü Saat:14.00’de toplanmak üzere dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: