Şahinbey Belediyesi Suriyeli Sığınmacılara Gıda Ve Giyim Yardımı Yaptı

Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bin 300 sığınmacıya, Şahinbey Belediyesi tarafından gıda ve giyim...

Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bin 300 sığınmacıya, Şahinbey Belediyesi tarafından gıda ve giyim yardımı yapıldı. Şahinbey Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanması için hizmete sunulan sosyal markette, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından mültecilere yardım edildi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, ülkelerinde yaşanan savaşlardan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacılara karşı misafirperver bir şekilde davranıldığını ve gerekli yardımların yapıldığını belirtti. Dalmaz, “Yerel yönetimlerimiz sığınmacılar için önemli çalışmalar yapmaktadır. Sosyal Market aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan kendi vatandaşlarına yardım eden Şahinbey Belediyemiz, burada Suriyeli misafirlerimize gıda ve giyim yardımında bulunmaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Şahinbey ilçesinde kalan Suriyeli vatandaşların sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise ihtiyaç sahibi bin 300 aileye ağırlıklı olarak gıda olmak üzere, giyim ve soba yardımı yaptıklarını söyledi.

Ayrıca battaniye yardımı yapacaklarını da dile getiren Tahmazoğlu, “İki binin üzerinde ihtiyaç sahibi aileler bu sosyal marketten faydalanmaktadır. Temennimiz odur ki özgür Suriye kurulur, demokrasi olur ve bu vatandaşlarımız kendi evlerine döner.” açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: