Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile Şahinbey ilçesinin önümüzdeki 10 yılının planlandığı ve sorunların tartışıldığı çalıştay düzenlendi.
Özel Erdem Koleji toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İpekyolu Kalkınma Ajansı planlama, programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Sezen Genç, Şahinbey Kaymakamlığına bağlı daire müdürleri, İpekyolu Kalkınma Ajansından uzmanlar Ebru Demirci, Sibel Akşahin ile Özel Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Metin Zirek, Kurucu Temsilcisi Osman Küçükdurmaz ve okul idarecileri katıldılar.
Çalıştay’da, Şahinbey ilçesinin temel sorunları masaya yatırılırken, gelecek 10 yıl içerisinde bu sorunların çözümü ve daha yaşanılabilir bir ilçe durumuna getirilmesi için atılması gereken adımlar tartışıldı.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, daha iyi ve daha yaşanabilir bir Şahinbey ilçesi için İpekyolu Kalkınma Kalkınma Ajansı desteği ile bir çalışma yaptıklarını ve buna da ilçenin çok ihtiyacı olduğunu belirterek, “İpekyolu Kalkınma Ajansı Valilerimizin yönettiği şu anda Yönetim Kurulu Başkanlığını Kilis Valimizin yaptığı, bir önceki başkanı da Gaziantep Valimiz sayın Erdal Ata’nın yaptığı bir ajanstır. Arkadaşlarımız, Şahinbey özelinde 2023 yılı hedeflerinin konuşulacağı ve tüm sektörler itibarıyla etraflıca konuların irdeleneceği bir çalışma ortamı hazırlanması konusunda bizden talepte bulundular. Bizde bugün yuvarlak masalarımızla istişare ediyoruz. Şeffaflığı ve geniş katılımı ve tüm paydaşlarımıza da haber verip onlarında ciddi katılımlarını ve katkılarını almak suretiyle aşağı yukarı 3 saatlik bir beyin fırtınası gerçekleştirdik” dedi.
Kaymakam Turan, toplantının çok iyi geçtiğini ve toplantı öncesi iyi bir sunum yapıldığını ifade ederek, “Çok güzel toplantılar oldu, özellikle çok güzel bir sunum yapıldı, öncesinde Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinden, projeksiyonundan, kalkınma planından bahsedildi, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın özetle bu çalışmalarından bahsedildi. Daha sonra da üç tane soru gündeme geldi. Özellikle Şahinbey ilçesinin kalkınmasının, gelişmenin önünde hangi alanlar sorunlar nelerdir sorusu yöneltildi. Bu soruların akabinde her katılımcıya üç kağıt dağıtıldı ve katılımcılar bu kağıtlara fikirlerini yazmak suretiyle katkıda bulundular. İpekyolu Kalkınma Ajansı’ndan gelen arkadaşımız katılımcıların fikirlerini bir tahtada paylaştı ve tek tek bütün katılımcılara bireysel taleplerin, bireysel sorun alanlarının tüm katılımcılar tarafından vakıf olunması noktasında da bir özetleme yaptıktan sonra da sorunlarla ilgili neler yapılabileceği noktasında yuvarlak masa çalışmasına bizleri davet etti” diye konuştu.
Toplantıda oluşturulan yuvarlak masalarda, eğitimciler, il genel meclis üyeleri, tarım yetkilileri, sağlık teşkilatı yetkilileri, sivil toplum örgütleri yetkilileri ve değişik sektörlerden, ARGE biriminden, proje biriminden 7 den 77’ye davet edilenlerin masalara dağılarak bu çalışmaları kısa sürede güzel ve kaliteli bir şekilde özetlemeye çalıştıklarını dile getiren Kaymakam Uğur Turan,” Arkadaşlarımız bunu yazılı bir şekilde yaptılar. Daha sonra da bazı sorulara sözlü bir şekilde cevap vermeleri istendi. Özellikle 2023 yılında nasıl bir Şahinbey arzu ediyoruz. Çünkü hayal etmeden başarı gerçekleşmiyor. Bizde arkadaşlarımıza, hayal edin, inanmayanlar başaramaz, çalışmayan, üretmeyen, çile çekmeyen insanların başarma şansı yok dedik” şeklinde konuştu.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan gerçekleştirilen çalıştayla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi, “Şahinbey’in geçmişini iyi bilmek lazım. Gaziantep’i ve bölgeyi iyi bilmek ve dünyayı iyi okumak lazım. Şahinbey’i ve dünyadaki gelişmeleri iyi analiz edemezseniz zaten projeksiyonlarınızın sağlıklı olması da mümkün değildir. Önerilerde, planlamalarda, stratejik planlamalarda, yol haritalarında isabet kaydetmeniz mümkün değildir. Ancak şunu iftiharla söyleyebilirim. Bizim insanımızın özgüveni son derece güzel. Her sektörde marka değerinde çok güzel çalışmalar yapıyorlar. En büyük marka Türkiye, dünyaya rol ve model olan bir ülke. Buna paralel olarak Gaziantep’te de çok güzel bir uyum var. Bakanlarımızdan, Milletvekillerimize, Valimizden tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerinden sanayici ve işadamlarımıza tüm alanlarda örnek alınacak çok güzel bir uyum sağlanmış durumda. Gaziantep bu anlamda bir huzur, demokrasi, barış adası. Çağdaş gelişmeleri anında uygulayabiliyor ve adapte olabiliyor. Sanayide, ticarette çok çok ileri düzeydeyiz, ihracat rakamlarımız çok iyi. Dünyaya açılan kapıyız. Bu kent Türkiye’ye örnek bir kent, yaptıklarıyla yetinmeyen bir kent. Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Ufku görmek yetmez, ufkun ötesini görmek lazım sözü çok güzel bir söz. Gaziantep’te ufkun ötesini görüyor ve adımlarını buna göre atıyor. Bizim dileğimiz o ki, bugün yaptığımız çalışmalar 10 yıl sonra geleceğin muhteşem Türkiye’sini şekillendirecek olan nesilleri mutlu eder, mesut eder. Çünkü dünya hızlı bir şekilde gelişiyor ve bizim de zamanı hızlı ve iyi yönetmemiz gerekiyor. Şu anda ülkemizde gelişme müthiş hızlı ama yetmez çok daha yüksek bir ivme kazanmamız lazım. O yüzden de gece gündüz demeden çok çalışmamız, doğru okumamız lazım. İnşallah 2023 yılında Şahinbey’de kaymakamlık yapacak olan kardeşimin şimdiden bir not olsun gözlerinden öpüyorum ve İnşallah o insanlara bir hoş sada bırakırız ve onlara çok daha temiz, çok daha güzel ve daha iyi yaşanabilir bir gelecek bırakırız”
İpekyolu Kalkınma Ajansı planlama, programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Sezen Genç, yaptığı açıklamada yapılan çalıştayda tartışılan tüm konuları tutanak altına aldıklarını ve bir planlama yaptıklarını ifade ederek, “Yaptığımız bu çalıştay planımızın ilk aşaması. Bu planı 5 ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Ancak plan aşaması tamamlanmadan önce yine biz bütün kurum temsilcilerini bir araya getireceğiz ve taslak çalışması hakkında görüşlerini alacağız” dedi.
Yapılan toplantıda bir çok görüşün dile getirildiğini ancak bunlar arasında önceliği eğitim, istihdam, göç, yoksulluk, kentsel altyapı ve ulaşım, kırsal kalkınma ve tarım gibi konular üzerinde yoğunlaştıklarını ifade eden Genç, “Bu sorunları tespit ettikten sonra nasıl çözebiliriz, 10 yıl sonra sorunların çözümü noktasında hangi aşamaya gelebiliriz diye sorduğumuzda çok güzel fikirler ve çözüm önerileri ortaya çıktı” diye konuştu.
Genç, kentsel altyapı ve ulaşım konusunda kurumların biraz daha bütüncül bir şekilde geleceği öngören ve gelecekteki projeksiyonları kapsayan bütüncül plan anlayışı ile planlamalar yapmaları gerektiği fikrinin ortaya çıktığını sözlerine ekleyerek, “Bunların dışında gerek göçle, gerekse de doğal olarak artan nüfusun ihtiyacına cevap verebilecek sosyal altyapısı yüksek, yeşil alanı planlanmış, yaşam kalitesi yüksek mekanların tasarlanması gerektiği vurgulandı” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz