Şahinbey Zabıtası Sağlıksız Gıda Ürününe Müsaade Etmiyor

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetim ve kontrollerde tüketicinin korunması kanununa istinaden 12 işyerinde...

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetim ve kontrollerde tüketicinin korunması kanununa istinaden 12 işyerinde toplam 990 adet son kullanma tarihi geçmiş gıda ürününe tutanak karşılığı el koyarak imha etti.

Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri Saçaklı, Vatan, Ocaklar, Serinevler, Beybahçe, Barış ve Düztepe Mahallelerinde 83 işyerlerinde yapılan denetimlerde 12 işyerinde insan sağlığını tehdit eden son kullanma tarihi geçmiş olan 990 adet ürüne el koydu. Şehreküstü Zabıta Karakoluna getirilen ürünler daha sonra imha edildi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi Zabıta ekiplerinin vatandaşın huzur ve sağlığı için tüm işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerini aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Zabıta ekiplerinin ilçe genelinde gıda üretim ve satış yapan işyerlerinin denetimlerine ağırlık verdiğini söyledi.

Sağlıksız ürünlerle mücadelenin tek taraflı önlenemeyeceğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, vatandaşlarında bu konuda bilinçlenerek kendi sağlığı için aldığı ürünlerde son kullanma tarihine bakması gerektiğini ve bunu alışkanlık haline getirmesi gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: