Şahinbey’de 4 Tarihi Binanın Restorasyonunda Sona Gelindi

Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında, 4 tarihi binanın restorasyonunda daha sona gelindi....

Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında, 4 tarihi binanın restorasyonunda daha sona gelindi.

Şehitler Caddesi ile Şıh Camii arasında kalan 4 tarihi yapının sivil mimarlık örneği restorasyonunun tamamlanması aşamasında son haftaya girildiğini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Bir hafta içerisinde burayı tamamlamış olacağız. Buraya çeşitli fonksiyonlar veriyoruz. Burada taziye evimiz, sosyal tesisimiz ve bir kafeteryamız olacak. Böylelikle yine önünde oturma alanlarımız, sergi alanlarımız olacak. Tarihi yapılarımızın güzellikleri, yapılan bu restorasyon çalışmaları ile şu anda ortaya çıkmış vaziyette. Böylelikle burası, hem mahallenin sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı bir mekan hem de gerek yerli gerek yabancı turistlerin gelip sivil mimarlık örneği, Gaziantep evlerinin güzelliklerini görebilecek bir mekan haline dönüşmüş olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Üçüncü etapta, sokak sağlıklaştırma çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Bununla birlikte şu anda Pişirici ile Şıh Camii arasında Ubeydullah Sokak, Pişirici Sokak, Müftüoğlu Sokak, Şıh Cami Sokak’ın restorasyon çalışmaları tamamlandı. Şimdi Şıh Hamam Sokak ve Şıh Cami etrafındaki alanı tamamlıyoruz. Bir de ikinci etap olarak Tekke Camii'nden başlayarak İstiklal Okulu’na kadar olan ve Şıh Cami’ye kadar gelecek olan etabın yine sokak sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor. 3. Etapta şu an ihale aşamasına geldik. Yani Şıh Camii’nden Kabasakal Camii’ne kadar olan kısmı ve bütün sokakların restorasyonunu da bu yıl sonuna kadar inşallah tamamlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

Elmacı Pazarı’ndan başlayarak, Ahmet Çelebi İlköğretim Okulu’na kadar Şehitler Caddesi’nde cephe çalışmaları başlattıklarının altını çizen Tahmazoğlu, “Onu da bu yıl içerisinde tamamlayacağız. 2013 yılı sonu itibariyle Tekke Camii’nden ve Elmacı Pazarı’ndan başlayarak Şehitler Caddesi, Şıh Cami ve Kabasakal Camii’ne kadar olan bütün Şehreküstü’nün tamamını, cephe ve sokak yenileme çalışmalarıyla 4 evimizin restorasyonuyla tamamlamış olacağız. Böylelikle artık kültür yolumuz Elmacı Pazarı’nın orada bitmeyecek. Kale’den başlayıp Elmacı Pazarı’na kadar gelen Kültür Yolu bundan sonra Elmacı Pazar’ından Şehreküstü’ye kadar yani Ahmet Çelebi İlköğretim Okulu’na kadar devam edecek. Dolayısıyla artık havaalanı istikametinden gelen turistler için kültür yolumuz Şehreküstü’den başlayacak. Buralar çok daha hareketli olacak. İş hacmi ve evlerin değeri artacak. Bölgemiz canlanarak tarihi dokusuna tekrar kavuşmuş olacak.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: