Şahinbey'de balıkçı tezgahları denetlendi

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve belediye veterineri balıkçı tezgâhlarında satışa sunulan balıkların taze olup...

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve belediye veterineri balıkçı tezgâhlarında satışa sunulan balıkların taze olup olmadığını denetledi.
İlçede halka hizmet veren balık satış merkezlerinde periyodik olarak denetimlere başlayan zabıta ekipleri, işyerlerinin faaliyet gösterebilmesi için gerekli olan resmi belgelerin yanı sıra, satışa sunulan deniz mahsullerinin gıda mevzuatlarına uygun olarak satılıp satılmadığını kontrol ediyor.
Denetimlerle ilgili yapılan açıklamada, “Balıklar, satılana kadar tezgâhta iç organları ile durmaktadır. Balığın kokmaması için alındığı gün temizlenerek tüketilmesi gerekmektedir. Tazesi çok yararlı olduğu halde, bayatı da hayatı tehdit edecek kadar tehlikelidir. Vatandaşlarımızın satın aldıkları gıdalarla ilgili şikâyetlerini asgariye indirmek için denetimlere aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Amacımız her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın kaliteli, temiz ve taze balıkları tüketmesini sağlamaktır.” denildi.
Öte yandan zabıta ve veteriner ekiplerin ortaklaşa yürüttükleri kontrollerde balıkçı esnafının yanı sıra kasap ve beyaz et satışının yapıldığı şarküteriler de denetlendi.
Yapılan kontrollerde esnafların iş yeri ruhsatına, et ürünlerinin saklanması ve satışının sağlıklı koşullarda yapılıp yapılmadığına bakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz